Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zawieszenie jednej raty kredytu hipotecznego.

Napisany przez ADMCI4
Tag Forum Finansowe. Zakupiliśmy Dom cztery lata temu i co miesiąc płacimy bankowi 800 euro, a co trzy miesiące dodatkowo 1200 euro KfW. Od tego czasu nie mogliśmy sobie pozwolić na wakacje. Moja żona i ja jesteśmy jednak bardzo wymagający jeśli chodzi o wypoczynek i chcielibyśmy chociaż przez 2 tygodnie pojechać na wakacje. Ale z bieżącymi ratami to niemożliwe. Kiedyś przeczytałem w artykule, że niektóre banki oferują opcję zawieszenia rocznej raty amortyzacyjnej, aby na przykład móc sobie pozwolić na wakacje. Czy jeśli nie jest to uregulowane umownie, możemy o to poprosić nasz bank z powrotem? cześć, Surfer

Napisany przez NaTwoim13
Drogi surferze fal, jeśli nie jest to ustalone umownie, bank nie zgodzi się na to pod pretekstem chęci wyjazdu na urlop. W razie ostrych przypadków bank z pewnością może zrezygnować z raty, ale musiałoby to być z powodu zaległości w spłacie rat lub podobnych sytuacji.

Napisany przez ADMCI4
Cześć noelmaxim, dziękuję za miłą odpowiedź! W umowie nie ma nic ustalone. Na razie zrezygnujemy z urlopu... ;( Ciao, Wellenreiter

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata