Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Czy eBay klasyfikuje moje konto jako prywatne tylko po złożeniu zgłoszenia wyrejestrowania działalności gospodarczej?!

Napisany przez ADMCI4
Jestem bardzo zdenerwowany: Sprzedawałem towary przez eBay w latach 2002-2006. Od 3 lat korzystam z eBay tylko prywatnie (co również wynika z transakcji z ostatnich 3 lat na eBay). Poprosiłem więc eBay o zmianę mojego konta na prywatne. Według eBaya mogę to zrobić tylko, jeśli zlikwiduję swoją działalność gospodarczą (wypełnię formularz wraz z kopią dowodu tożsamości; już zrobione). Co ma moja działalność gospodarcza do eBay? Działalność gospodarcza może funkcjonować całkowicie BEZ eBay. Istnieje miliony przedsiębiorców, którzy sprzedają swoje towary poza eBay (tak jak ja!). Dlaczego mam likwidować swoją działalność, skoro moje biznes działa poza eBay poprzez sklep internetowy? Odpowiedź, którą otrzymałem: Zgłosiłeś nam, że będziesz kontynuować swoją działalność gospodarczą poza eBay i chcesz zmienić oznaczenie swojego konta na prywatne. Niestety, nie jest możliwe zmienienie oznaczenia na prywatne bez przedstawienia potwierdzenia zlikwidowania działalności gospodarczej. Możesz jednak w dowolnym momencie założyć nowe konto prywatne i w ten sposób uczestniczyć w handlu na eBay jako osoba prywatna. Rozumiem, że ten krok może dla Ciebie być frustrujący i wiązać się z dodatkowym wysiłkiem, ale niestety w twoim przypadku nie ma innej możliwości. Proszę o zrozumienie i życzę miłego dnia. Teraz mam tylko 2 możliwości: - Założenie nowego prywatnego konta na eBay (stare konto zostanie nieużywane) - Zlikwidowanie mojej działalności gospodarczej i ponowne jej zarejestrowanie... Kto ma podobne doświadczenia?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata