Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Odmowa wcześniejszej spłaty kredytu przez bank

Napisany przez ADMCI4
Cześć, W zeszłym roku w sierpniu wziąłem kredyt w banku, od którego otrzymywałem już wcześniej reklamy dotyczące kredytów. Stopa procentowa wynosi 11, ? %. W zeszłym roku nie miałem innego wyboru, ale ta stopa procentowa jest szaleństwem. Chciałbym spłacić kredyt, biorąc nowy w innym banku z niższą stopą procentową. Omówiłem to z bankiem udzielającym mi kredytu, ale odpowiedzieli mi, że nie są skłonni mnie zwolnić z umowy kredytowej przed czasem. Czy mogą to zrobić??? Expiso

Napisany przez MThiemann
Cześć Expiso, jeśli chodzi o standardowy kredyt ratalny, powinno istnieć prawo do wypowiedzenia umowy (6 miesięcy okresu blokady wypowiedzenia po zaciągnięciu kredytu + 3 miesiące okresu wypowiedzenia). Proszę sprawdzić w swojej umowie kredytowej. Powinno to być odpowiednio odnotowane. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez Moneyman
Dobry wieczór, zwróć uwagę podczas zmiany świadczenia nie tylko na rzeczywistą stopę procentową. Obliczenia należy uwzględnić również opłaty manipulacyjne i inne opłaty do zapłacenia. Często kredyt może być oferowany na lepszych warunkach, ale mimo wszystko może być droższy. Z poważaniem Moneyman

Napisany przez halhal
Sprawdzone instytucje kredytowe zazwyczaj pozwalają łatwo zrezygnować z aktualnej umowy. Kilka razy refinansowałem kredyty (głównie ze względu na korzystniejsze warunki) i nigdy nie miałem do czynienia z okresem wyczekiwania ani odszkodowaniem za wcześniejszą spłatę. Ostatni kredyt zrezygnowałem po 5 miesiącach lub nowy dostawca kredytu zrobił to za mnie. Wydaje się, że istnieje pewna forma Gentlemen-Agreement między renomowanymi instytucjami. Jeśli ktoś zna coś na ten temat, byłbym wdzięczny za informacje. Zawsze należy zwracać uwagę na rzetelność i dokładnie zbadać potencjalnego dostawcę kredytu.

Napisany przez Moneyman
Dobry wieczór Halhal, w 95% przypadków klient w ogóle nie zauważa ewentualnego czasu oczekiwania. Informuje się bank zastępczy o nieprzestrzeganiu terminu wypowiedzenia, a kwota jest zwracana. Tutaj jest ona przechowywana na tzw. kontach zastępczych i oprocentowana. Raty należne do daty wykupu są przekazywane, a pozostała część kwoty następuje w ustalonym terminie. Na przyszłość pozostaje czekać, ponieważ ustawaodnośnie kredytobiorców została w ostatnim czasie wzmacniana przez ustawodawcę, który kładzie kres zbyt wysokim modelom prowizji. Ostatnia zmiana przepisów: Banki muszą przyjąć fundusze przeznaczone do spłaty, nawet jeśli kwota nie wystarcza do pełnego wykupu. W ten sposób wpływ środków jest traktowany jako nadpłata. Z poważaniem! Moneyman

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata