Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wysokość odsetek od kredytu hipotecznego.

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy mieszkańcy! Dom, który kupiliśmy sześć lat temu, pochodzi z 1964 roku. Oprócz typowych oznak starzenia, konieczne jest również pilne pokrycie dachu. Za około dwa lata na naszym koncie oszczędnościowym na budowę znów będzie zgromadzona wystarczająca suma, abyśmy mogli wziąć kredyt budowlany i pokryć koszty naprawy dachu. Ponieważ kupiliśmy nasz Dom bez korzystania z kasy budowlanej, nie mam żadnej wiedzy na temat stóp procentowych w takiej sytuacji. Jak wysokie są odsetki, jeśli chce się wziąć około 15000 euro od kasy budowlanej?

Napisany przez C. Andreas
Sprinter31 pisze: Cześć, drodzy użytkownicy! Dom, który kupiliśmy sześć lat temu, pochodzi z roku 1964. Poza typowymi oznakami starzenia, dach również musiałby być pilnie odnowiony. Za około dwa lata na naszym koncie oszczędnościowym będziemy mieć na tyle środków, że możemy wziąć kredyt budowlany, aby pokryć koszty remontu dachu. Ponieważ zakupiliśmy nasz Dom bez korzystania z kasy budowlanej, nie mam pojęcia o stawkach procentowych w takim przypadku. Jak wysokie są odsetki, gdy chce się pożyczyć około 15000 euro od kasy budowlanej?
Cześć, musicie wziąć swoją umowę kredytową budowlaną lub jeszcze lepiej Regulamin, który był dołączony do umowy. Z niego można wyczytać warunki, które później są istotne dla kredytu budowlanego. Uwaga: W zależności od kasy budowlanej i taryfy, można wybrać niższy oprocentowanie dla wyższej spłaty. U jakiej kasy budowlanej jesteście i jaka jest nazwa taryfy?

Napisany przez NaTwoim13
Również uwaga, im wyższe oprocentowanie (najczęściej istnieją opcje oprocentowania i spłaty, ewentualnie poprzez zmianę taryfy) oraz spłata, tym mniej oszczędności mogą być potrzebne! Inaczej mówiąc, dzięki temu i poprzez podziały mogę korzystnie wpłynąć na przydział lub skrócenie czasu oczekiwania. W pewnych przypadkach mogę również wybrać tymczasowe finansowanie samodzielnie lub wspólnie z nim, jeśli naprawa nie może dłużej czekać!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata