Simona pisze: Dzisiaj zdecydowałam się.Witaj w klubie! Czekasz już od dłuższego czasu... To jest naprawdę coś dla Ciebie. Prawie tak zmienny jak branża słoneczna. Ale zbudowany na pieniądzu, a nie na piasku (krzemieńcu). Przy okazji fajnie, jak zareagowała giełda. Mimo że tak naprawdę wszystko już było powiedziane między wierszami w oświadczeniu Q1. Ale wyraźnie potrzebna była potwierdzenie.
Bluedolphin pisze: Chcę twego Guru. Ta Simona wzrosła o 13% w tym tygodniu. Jaki jest adres twego Gura? Pozdrowienia, Bluedolphinhttps://www.cash.ch/guru :wink: Ale nie ufaj Guru na ślepo. Może wybierz się na tydzień w góry. Być może kursy pójdą w górę.
Simona pisze: :?: :shock: Gdzie podziała się szwajcarska strona główna Temenos? www.temenos.chSpróbuj www.temenos.com Strona .ch wydaje się być niedostępna - niedawno także przez dwa dni u Vögele - ale na stronie .com po krótkim sprawdzeniu jest ten sam content. Strona .ch zdaje się być tylko linkiem prowadzącym do strony .com.
Pozdrowienia,
Simona
Simona pisze: Dziękuję. W zeszłym tygodniu strona CH-Page Temenos była nadal aktywna. - Ale jeśli takie rzeczy zdarzają się nawet u Vögele:-))Wygląda na to, że Temenos miał ostatnio zbyt wiele nowości i przeciążył infrastrukturę IT. :wink: 26. będą raportowane wyniki. W okolicach tego wydarzenia zazwyczaj zdarza się coś zmiennego. Spróbuję coś jeszcze złowić. Rzeź w Izraelu również nie będzie trwać wiecznie, albo giełda przyzwyczai się do tego.
Simona pisze: Tak, myślę, że główna część tego show jest już prawie skończona, od jutra znowu będzie piłka nożna:-) Pozdrowienia, SimonaMam nadzieję! Właśnie opublikowałem kolejną porcję za 11 zł, która teraz powinna się rozwijać. Najpóźniej w dniu wypłaty 26.07.
Obserwowałem działania Temenos podczas dzisiejszego lunchowego spokoju, który może dotyczyć zysków. ?
Słabości w kursie powinny być traktowane jako okazje do wejścia. ?
I F&W pisała w weekend:
Data publikacji: 29.07.2006
Numer: 59
Strona: 26
Dział: A-SCHWEIZ
Temenos jest w doskonałej formie
Rozszerzony udział w rynku
Wykorzystaj spadki kursu do wejścia
Przez Corinę Drack
Z Temenosem inwestorzy doświadczają ciągłych niespodzianek. W ciągu pięciu lat obecności na giełdzie nie brakowało ani radości, ani problemów. Akcje te są podatne na skrajne wahania. Od debiutu na giełdzie w połowie 2001 roku dotknęły ekstremalnych wartości: 1,05 (na koniec 2002) oraz 23,00 CHF (cena emisyjna). Od roku seria złych wieści dobiegła końca. Producent oprogramowania bankowego znów robi pozytywne szumy. Dotyczy to również półrocznych wyników opublikowanych w środku tygodnia. Tego samego dnia akcje wzrosły o ponad 8% do 13,00 CHF i kontynuowały wzrost do końca tygodnia.
[...]
Obecnie wszystko wskazuje na kontynuację wzrostu, więc akcje nie wydają się drogie w kontekście przyszłych zysków. Zmienna dynamika kursu ma tę zaletę, że zawsze pojawiają się okazje do wejścia po niższych cenach.
Pozdrowienia,
Simona
Simona pisze: Kurs 15.-/ 16.- jeszcze nie został urzeczywistniony, jednakże przewiduję, że jest to proces konsolidacji.To jest powtarzający się wzorzec Temenos. Po dwóch do trzech dniach powietrze uchodzi i znowu podejmowana jest próba. Jeszcze raz wezmę coś w okolicach 13.10 i 12.60. Nagle kurs znowu wzrośnie, gdy pojawi się małe przejęcie lub nazwa zlecenia dla TCB...
Simona pisze: Czy możemy się spodziewać dalszego cofnięcia?Jeśli bym to wiedziała... Spadek do 15. CHF może nadeszłać szybko, ponieważ wolumeny nie są naprawdę duże. Nie widzę również konkretnego powodu dla tego wzrostu. Oczywiście, 18. znowu zgłosili zamówienie t24. Jednak nie jest to nic sensacyjnego. Ale wzrosty w przypadku Temenos zawsze są nieco szarpnięte i nie zawsze w pełni wyjaśnialne. Raport kwartalny zbliża się i zapowiada się dobrze. Może nie jestem już jedynym wierzycielem, co również popycha w górę... Jednak podczas prezentacji wyników istnieją możliwości cofnięcia (patrz posty na początku wątku). Teraz w 16 CHF byłoby dla mnie za gorąco, aby wejść, chociaż jestem przekonany, że w ciągu 12 miesięcy cena osiągnie 20 CHF. Niestety, mam już tylko jedną pozycję, ponieważ zbyt nisko wsiedziałem po wyprzedaży z zyskiem. Ale ta jedna pozycja rośnie.