Norbert225 pisze:
Cześć drodzy czytelnicy
niestety ciągle mi się zdarza. Za każdym razem, gdy myślę, że zaczynam od nowa i nie wykorzystuję mojego debetu do ostatniego centa, jestem pełen nadziei.
Ale jakoś nigdy do końca mi nie wychodzi, i teraz znów jestem w punkcie, w którym chciałbym refinansować swoje konto debetowe w wysokości 4500 euro.
Chciałbym go ustalić i płacić około 100 euro miesięcznie. Czy sensowniejsze jest to zrobić w swoim banku czy można spokojnie zapytać gdzie indziej? Jakie są warunki takiej refinansowania?
Czy są one takie same jak w przypadku zwykłego kredytu?
Pozdrawiam,
Norbert
Cześć Norbert,
Porównałbym warunki i najlepiej zrobić to online.
Praktycznie wszystkie duże banki i banki domowe mają stawki nominalne w okolicach 10%, co jest zbyt dużo.
Uważaj na
ubezpieczenie spłaty
kredytu, które nie podlega oprocentowaniu skutecznemu, najlepiej jest go wykluczyć. Banki chętnie mówią o konieczności posiadania ubezpieczenia spłaty
kredytu (w przypadku śmierci, niezdolności do pracy, bezrobocia), które znacząco zwiększa oprocentowanie skuteczne.
Porównanie online znajdziesz tutaj pod zakładką
kredyt:
Porównania finansowe różnorodnych ubezpieczeń i emerytur na stronie mein Bausparvergleich
Decyzję o przyznaniu lub odmowie otrzymasz w ciągu tej samej minuty na swoje
konto e-mail, wystarczy tylko starannie wpisać swoje dane.
Jednakże muszą być spełnione następujące warunki:
PełnoletniośćPracownicy: Pracują na stałe co najmniej 6 miesięcy u obecnego pracodawcyDziałasz na własny rachunekStały adres zamieszkania lub rachunek bankowy w NiemczechBrak negatywnych wpisów w rejestrze dłużników (SCHUFA)