Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Warunki refinansowania kredytu w rachunku bieżącym

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy czytelnicy, niestety zdarza mi się to ciągle. Za każdym razem, gdy myślę, że zaczynam od nowa i nie wykorzystuję swojego debetu aż do ostatniego grosza, jestem pełen nadziei. Ale jakoś nigdy nie wychodzi tak do końca i teraz znów jestem w punkcie, w którym chciałbym przenieść moją linię debetową w wysokości 4500 euro. Chciałbym ją ustalić i płacić około 100 euro miesięcznie. Czy sensowne jest to zrobić w swoim własnym banku, czy można też zapytać gdzie indziej? Jakie są warunki takiej konsolidacji? Czy są takie same jak przy zwykłym kredycie? Pozdrowienia, Norbert

Napisany przez C. Andreas
Norbert225 pisze: Cześć drodzy czytelnicy niestety ciągle mi się zdarza. Za każdym razem, gdy myślę, że zaczynam od nowa i nie wykorzystuję mojego debetu do ostatniego centa, jestem pełen nadziei. Ale jakoś nigdy do końca mi nie wychodzi, i teraz znów jestem w punkcie, w którym chciałbym refinansować swoje konto debetowe w wysokości 4500 euro. Chciałbym go ustalić i płacić około 100 euro miesięcznie. Czy sensowniejsze jest to zrobić w swoim banku czy można spokojnie zapytać gdzie indziej? Jakie są warunki takiej refinansowania? Czy są one takie same jak w przypadku zwykłego kredytu? Pozdrawiam, Norbert
Cześć Norbert, Porównałbym warunki i najlepiej zrobić to online. Praktycznie wszystkie duże banki i banki domowe mają stawki nominalne w okolicach 10%, co jest zbyt dużo. Uważaj na ubezpieczenie spłaty kredytu, które nie podlega oprocentowaniu skutecznemu, najlepiej jest go wykluczyć. Banki chętnie mówią o konieczności posiadania ubezpieczenia spłaty kredytu (w przypadku śmierci, niezdolności do pracy, bezrobocia), które znacząco zwiększa oprocentowanie skuteczne. Porównanie online znajdziesz tutaj pod zakładką kredyt: Porównania finansowe różnorodnych ubezpieczeń i emerytur na stronie mein Bausparvergleich Decyzję o przyznaniu lub odmowie otrzymasz w ciągu tej samej minuty na swoje konto e-mail, wystarczy tylko starannie wpisać swoje dane. Jednakże muszą być spełnione następujące warunki: PełnoletniośćPracownicy: Pracują na stałe co najmniej 6 miesięcy u obecnego pracodawcyDziałasz na własny rachunekStały adres zamieszkania lub rachunek bankowy w NiemczechBrak negatywnych wpisów w rejestrze dłużników (SCHUFA)

Napisany przez Gerd
Cześć Jeśli dobrze rozumiem, chcesz spłacić swoje limitu debetowego w miesięcznych ratach? Byłoby to najprostsze i najtańsze rozwiązanie. Oprocentowanie limitu debetowego jest wysokie, ale przy nowym kredycie powstają dodatkowe koszty, takie jak opłata manipulacyjna. Oprocentowanie kredytów ratalnych również nie jest zbyt niskie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata