Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy tylko drogi ubezpieczenie ochrony prawnej dla self-employed?

Napisany przez Arne Bender
Cześć, moja dziewczyna niedawno otworzyła własne przedsiębiorstwo jako krawcowa i teraz chciałaby ubezpieczyć się od ochrony prawnej, ponieważ w ostatnim czasie w naszym kręgu znajomych coraz częściej opłaca się to lub musi być wykorzystana. Teraz przeprowadziłem badania i dowiedziałem się, że osoby prowadzące działalność na własny rachunek zawsze są dyskryminowane ze względu na swoje status zawodowy. I to pomimo tego, że spory zawodowe nie są w ogóle ubezpieczone (Dlaczego stawki dla osób samozatrudnionych są wyższe? - darmowe informacje i porównania na Geld.de). Czy to prawda? Nie bardzo rozumiem informacji z innych stron internetowych i chciałbym się dowiedzieć od Was, ponieważ nie bardzo rozumiem zapisy taryf. Czy ktoś zna dobrą ofertę (gdzie również ryzyka zawodowe są objęte ubezpieczeniem)? Nie jestem zbyt zaznajomiony z tym tematem. Czy możliwe byłoby także zawarcie umowy przeze mnie, a dodanie jej jako partnera? Ale wtedy jej zawód nie jest ubezpieczony. Uważam, że jest niesprawiedliwe, że osobom prowadzącym działalność na własny rachunek przypisuje się zwiększone ryzyko w życiu codziennym.

Napisany przez fvf-makler
Cześć Arne, odnośnie do ubezpieczenia ochrony prawnej (RS) dla osób samozatrudnionych mam następujące informacje: Możecie wykupić zwykłe ubezpieczenie RS, które jednak nie obejmuje działalności samozatrudnienia. Oznacza to, że spory prawne związane z działalnością samozatrudnienia nie podlegają ochronie ubezpieczeniowej (Pomijam przytoczone paragrafy). Należy jednak pamiętać, że wszystkie firmy ubezpieczeniowe tutaj stawiają pewne ograniczenia. Jedna firma akceptuje tylko „dochody z działalności samozatrudnienia do maksymalnie 20 000 €”, inna firm jest obojętna na to, ile dochodów generuje działalność samozatrudnienia, ponieważ ubezpieczone są tylko działania niebędące samozatrudnieniem (prywatne, zawodowe, drogowe...). Jeśli działalność gospodarcza ma być ubezpieczona, pozostaje Wam skorzystanie z usług pośrednika, ponieważ „prawie” wszystkie kalkulatory porównawcze w Internecie porównują jedynie opłaty dla osób niebędących samozatrudnionymi. W przypadku zainteresowania: Mogę zaoferować Wam dobre ubezpieczenie RS dla osób samozatrudnionych wraz z działalnością samozatrudnioną za około 210€. I proszę: Bez względu na to, gdzie wykupicie swoje polisy, opłata za ubezpieczenie przez Internet lub za pośrednictwem pośrednika w 90% wszystkich ofert jest taka sama, w 2% przypadków Internet ma przewagę, a w 8% pośrednik oferuje lepszą cenę (w tym poradę, odpowiedni wybór, opiekę). W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt pod adresem info@fvf-makler.de

Napisany przez Arne Bender
Cześć fhf-Makler, Dziękuję za obszerną odpowiedź. Miałam też wrażenie, że na stronach porównywania ofert online zawsze pojawiają się te same stawki. ubezpieczenie działalności gospodarczej jest więc całkowicie możliwe. To byłoby miłe, ponieważ zdarza się, że trzeba mieć do czynienia z klientami niechcącymi płacić. Tylko zaskoczyło mnie to, że według statystyk osoby samozatrudnione częściej się kłócą i dlatego stanowią większe ryzyko. Dobrze, że istnieje również indywidualne doradztwo! Skorzystam z tej oferty przy okazji! Wiele pozdrowień!

Napisany przez Gerd
Cześć Pytanie brzmi przede wszystkim, co właściwie ma być ubezpieczone. Podawanie ceny bez ustalenia tego jest bardzo niewłaściwe. W ramach ubezpieczenia ochrony prawnej można zintegrować działalność gospodarczą, nie zwiększając kosztów. Jeśli dobrze zrozumiałem, twoja dziewczyna pracuje w domu. Jeśli ma własne krawiectwo, potrzebuje ubezpieczenia dla firmy, które jest w rzeczywistości drogie. Tutaj ubezpieczane są ryzyka związane z pomieszczeniami firmowymi, pojazdami firmowymi, pracownikami itp.

Napisany przez fvf-makler
Cześć Arne, w odniesieniu do Twojego zapytania i ceny podanej przeze mnie: Chodzi tutaj o ubezpieczenie ochrony prawnej w obszarze komercyjnym, czyli spory sądowe wynikające z działalności gospodarczej są objęte ochroną (założenie: 1 właściciel, brak innych pracowników...). Dodatkowo, ubezpieczone jest prywatne/ zawodowe (również dla działań niezwiązanego z działalnością własną, np. partnera), oraz ochrona prawna w ruchu drogowym dla wszystkich pojazdów prywatnych i służbowych. Uniknąć konsultacji nie sposób, ponieważ poprzez dodatkowe moduły ubezpieczeniowe ochrona może zostać rozszerzona. Chciałam tylko dać Wam orientacyjne koszty i cieszę się z pozytywnego feedbacku. fvf-makler

Napisany przez TKnauer
Znalazłem tutaj dobrą, ale także niedrogą ochronę prawna dla freelancerów od ad-agda.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata