- wt kwie 06, 2010 3:39 pm
Cześć, moja dziewczyna niedawno otworzyła własne przedsiębiorstwo jako krawcowa i teraz chciałaby ubezpieczyć się od ochrony prawnej, ponieważ w ostatnim czasie w naszym kręgu znajomych coraz częściej opłaca się to lub musi być wykorzystana.
Teraz przeprowadziłem badania i dowiedziałem się, że osoby prowadzące działalność na własny rachunek zawsze są dyskryminowane ze względu na swoje status zawodowy. I to pomimo tego, że spory zawodowe nie są w ogóle ubezpieczone (Dlaczego stawki dla osób samozatrudnionych są wyższe? - darmowe informacje i porównania na Geld.de). Czy to prawda?
Nie bardzo rozumiem informacji z innych stron internetowych i chciałbym się dowiedzieć od Was, ponieważ nie bardzo rozumiem zapisy taryf. Czy ktoś zna dobrą ofertę (gdzie również ryzyka zawodowe są objęte ubezpieczeniem)? Nie jestem zbyt zaznajomiony z tym tematem.
Czy możliwe byłoby także zawarcie umowy przeze mnie, a dodanie jej jako partnera? Ale wtedy jej zawód nie jest ubezpieczony.
Uważam, że jest niesprawiedliwe, że osobom prowadzącym działalność na własny rachunek przypisuje się zwiększone ryzyko w życiu codziennym.