Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam kredytu od prywatnej osoby

Napisany przez T.w
Cześć, mam kilka pytań. Czy jest możliwe uzyskanie pożyczki/kredytu od prywatnego inwestora? Otóż mam złe wyniki w Biurze Informacji Kredytowej z powodu pewnych problemów sprzed dwóch lat. Jednak potrzebuję pożyczki w wysokości 20 000 euro. Mam regularne miesięczne dochody, dzięki którym mogę spłacać raty. Byłbym wdzięczny za pomoc.

Napisany przez MThiemann
Cześć T.W., Może spróbujesz na tej platformie: kredyt prywatny kredyt natychmiastowy pożyczka od osoby prywatnej - smava.de Tutaj pożyczki są pośredniczone od osoby prywatnej do osoby prywatnej. Osobiście nie miałem jeszcze z tym doświadczenia. Ale w tym forum znajdziesz inne wskazówki na ten temat. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez WalterECk
Mogę powiedzieć, że nigdy nie mówię w internecie, że potrzebuję kredytu, ponieważ łatwo można zostać oszukanym lub paść ofiarą oszustwa związanego z pożyczkami. Dlatego polecam sprawdzić, jak możesz uzyskać kredyt bankowy - być może ta strona może ci w tym pomóc.

Napisany przez Naseweis

nie powiedziałbym w internecie, że potrzebuję kredytu, ponieważ można szybko zostać oszukanym lub wpaść w pułapkę kredytową. Dlatego polecam, abyś zamiast tego sprawdził, jak możesz uzyskać kredyt bankowy, być może ta strona może ci pomóc.

Teraz jestem kompletnie zagubiony.

Jak ta strona ma pomóc w uzyskaniu kredytu bankowego,
jeśli jednocześnie nie powinno się udzielać informacji w internecie o potrzebie kredytu.

Czy odpowiedź była tylko jako reklama?

Napisany przez Kobiasch

Dzień dobry,

mam kilka pytań.

Czy jest możliwe otrzymanie pożyczki/kredytu od prywatnego inwestora?
Otóż mam negatywną historię w Schufa z powodu kilku trudności sprzed dwóch lat.

Cześć, z negatywnym wpisem w Schufa będzie trudno otrzymać kredyt gdziekolwiek, smava również sprawdza zdolność kredytową osób ubiegających się o kredyt. Ale wielu uważa, że ma złą historię w Schufa, być może warto samemu sprawdzić dane w Schufie. W przeciwnym razie, uważaj i nigdy nie płacisz pieniędzy z góry, na przykład gdy dokumenty są wysyłane za pobraniem, a osobie działającej uczciwie wmawia się, że w dokumentach znajduje się wniosek o kredyt. Czarne owce wykorzystują również desperację ludzi do sprzedania ubezpieczenia, dlatego nigdy nie podpisuj umowy z góry, ponieważ do czasu gdy kredyt zostanie odrzucony, termin na odwołanie się od ubezpieczenia minie, a wtedy masz ubezpieczenie, ale nie masz kredytu.

pozdrowienia

Napisany przez Winni
Ponieważ zapytanie ma 2 lata, kredytobiorca prawdopodobnie już umarł z głodu

Napisany przez Kobiasch

Ponieważ zapytanie ma 2 lata, pośrednik kredytowy pewnie już zdechł z głodu

dobrze się śmieję z siebie, całkowicie pomijałem datę, ale nieważne, moja wypowiedź w moim poprzednim poście jest słuszna i może kogoś zainteresuje.

Napisany przez Supersparer
Chciałbym ponownie wykorzystać ten wątek (choć już trochę stary) i zapytać, jaka jest ogólna opinia na temat prywatnych pożyczek? Czy to dobra rzecz, czy raczej ryzykowna?

Wesołych Świąt Wielkanocnych!

Napisany przez Winni
Nie wiem nawet, co to jest, z wyjątkiem pomocy krewnych. Czy trzeba być firmą, aby móc udzielać kredytów? Jak ma wyglądać sprawa podatku od zysków kapitałowych itp.? Czy mówimy tutaj o nielegalnych interesach? W każdym razie w przypadku problemów z spłatą raczej nie można liczyć na dużo zrozumienia ze strony prawa karnego. Prawdopodobnie wszystko to należy raczej do kategorii Daj mi Rolex, dostaniesz dywan.

Napisany przez Kobiasch

Nie wiedziałem, co to jest, z wyjątkiem pomocy krewnych.
Czy muszę być przedsiębiorcą, aby móc udzielać kredytów?
Jakie są zasady dotyczące podatku od dochodów z kapitału i tak dalej.
Czy mówimy tutaj o czarnym rynku?

W każdym razie raczej trudno będzie liczyć na miłe podejście w przypadku problemów z spłatą z punktu widzenia prawa karnego.

Wszystko z pewnością może być raczej zakwalifikowane do kategorii Daj mi zegarek Rolex, dostaniesz dywan.

kredyty udzielane przez osoby prywatne istnieją od dłuższego czasu w innych krajach i od kilku lat również w Niemczech. Najbardziej znaną platformą do udzielania tego rodzaju kredytów jest smava. Ta firma jest bardzo renomowana i została nawet kilkukrotnie polecona przez Finanztest. Oczywiście osoba prywatna nie może udzielać kredytów, dlatego właśnie między nimi a pożyczkobiorcą znajduje się bank. Inwestor ma konto w tym banku, wszystko odbywa się w sposób oficjalny i w żadnym wypadku nie jest to nieuczciwe.

kredyt udzielany osobie prywatnej nie jest finansowany tylko przez jednego inwestora, zawsze jest ich kilku. W razie niewypłacalności kredyt będzie rozłożony na wszystkich inwestorów, co zmniejsza ryzyko. Przynajmniej ja tak to wszystko zrozumiałem.

Nawet w przypadku tego rodzaju kredytów sprawdzana jest informacja w Biurze Informacji Kredytowej, im niższa wartość skorygowana tym wyższe oprocentowanie kredytu.

Napisany przez Winni
Dziękuję.Nie jest to niewątpliwie niewykonalna forma inwestycji.Przeczytałem wszystko nieco dokładniej.Z pewnością wezmę udział w tym modelu biznesowym.Można wybrać swoje stopnie ryzyka, a zainwestowana suma jest jak pieniądze z gry. Raz spisane, pobrane odsetki i gotowe.Jednakże, sprawy nie wyglądają tak, jak to wyraził TE. On po prostu chce pozyskać pieniądze od osób prywatnych w stylu niektórych ogłoszeń Który prywatny inwestor pożyczy młodej parze 5000 euro.

Napisany przez tnt

Chciałbym ponownie wykorzystać ten wątek (chociaż już trochę stary), żeby zapytać, jaka jest ogólna opinia na temat prywatnych pożyczek? Czy to dobra rzecz, czy raczej ryzykowna?

To zależy od perspektywy. :wink: Poważnie: Dla mnie prywatna pożyczka to taka, w której zarówno pożyczkodawca, jak i pożyczkobiorca to osoby prywatne, które się znają osobiście - w tym (i nie tylko w tym) sensie zaleca się raczej unikanie prywatnych platform pożyczkowych.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Nic więcej już nie przychodzi do głowy

Napisany przez Nastia
Czy ktoś z was miał już doświadczenie z pożyczką od osób prywatnych, nawet bez sprawdzania w bazie Schufa? Teraz znajdujecie kredytodawcę?

Napisany przez LendingSchool.d
Cześć,

alternatywnie możesz skorzystać z platformy kredytowej, takiej jak np. auxmoney. Napisałem na ten temat artykuł. Tam otrzymasz kredyt od prywatnej osoby, ale w ramach uregulowanego systemu. Co więcej, cenię to, że nie trzeba płacić odszkodowania za wcześniejszą spłatę kredytu.

Inne platformy kredytowe dla osób prywatnych to Lendico lub Smava, chociaż Smava aktualnie zmieniła swoje podejście na porównywarkę kredytów ratalnych.

Pozdrawiam

Napisany przez 6Bankkaufmann
W rzeczywistości, za platformą Auxmoney stoi bank SWK Bank, który obsługuje transakcje. Ten bank ma również prawo odrzucić projekt finansowany przez klientów Auxmoney.

Napisany przez guest
Czy osoba pytająca nadal potrzebuje informacji po >5 latach, czy też może już oddała pożyczone pieniądze?! Albo być może jej prywatna upadłość już niedługo się zakończy, więc pytanie mogłoby znów być istotne?!

Czasem warto zwrócić uwagę na wiek pytania, zanim udzieli się odpowiedzi pół dekady później.

Napisany przez graf.lucker
Oczywiście pytanie brzmi, dlaczego prywatny inwestor miałby udostępnić Ci środki, skoro bank tego nie robi. Oczywiście, jeśli płacisz dobre oprocentowanie, zawsze znajdziesz kogoś godnego zaufania (lub i nie). Jednak powinieneś zastanowić się, na co dokładnie potrzebujesz tych pieniędzy i czy naprawdę ma to sens. W końcu twoje złe informacje w rejestrze dłużników nie pojawiły się tam przypadkowo...

Napisany przez erikberlin
To, co proponował pan Thielmann, zdecydowanie mogę polecić na podstawie własnego doświadczenia! Jednak zazwyczaj w przypadku pożyczek prywatnych musisz też zgodzić się na sprawdzenie w Biurze Informacji Kredytowej (BIK).

Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata