Nie wiedziałem, co to jest, z wyjątkiem pomocy krewnych.
Czy muszę być przedsiębiorcą, aby móc udzielać
kredytów?
Jakie są zasady dotyczące podatku od dochodów z kapitału i tak dalej.
Czy mówimy tutaj o czarnym rynku?
W każdym razie raczej trudno będzie liczyć na miłe podejście w przypadku problemów z spłatą z punktu widzenia prawa karnego.
Wszystko z pewnością może być raczej zakwalifikowane do kategorii Daj mi zegarek Rolex, dostaniesz dywan.
kredyty udzielane przez osoby prywatne istnieją od dłuższego czasu w innych krajach i od kilku lat również w Niemczech. Najbardziej znaną platformą do udzielania tego rodzaju
kredytów jest smava. Ta firma jest bardzo renomowana i została nawet kilkukrotnie polecona przez Finanztest. Oczywiście osoba prywatna nie może udzielać
kredytów, dlatego właśnie między nimi a pożyczkobiorcą znajduje się bank. Inwestor ma
konto w tym banku, wszystko odbywa się w sposób oficjalny i w żadnym wypadku nie jest to nieuczciwe.
kredyt udzielany osobie prywatnej nie jest finansowany tylko przez jednego inwestora, zawsze jest ich kilku. W razie niewypłacalności
kredyt będzie rozłożony na wszystkich inwestorów, co zmniejsza ryzyko. Przynajmniej ja tak to wszystko zrozumiałem.
Nawet w przypadku tego rodzaju
kredytów sprawdzana jest informacja w Biurze Informacji Kredytowej, im niższa wartość skorygowana tym wyższe oprocentowanie
kredytu.