Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zmiana umowy spłaty kredytu

Napisany przez ADMCI4
Niedawno wziąłem kredyt w wysokości 12000 euro. Umówiona została okres spłaty kredytu wynoszący 6 lat oraz miesięczna rata w wysokości 230 euro. Od grudnia 2009 roku spłacam kredyt i zauważam, że suma jest dla mnie zbyt wysoka. Każdego miesiąca mam kłopoty i chciałbym zmniejszyć kwotę raty do 150 euro. Rozumiem, że w rezultacie okres spłaty się wydłuży. Czy mimo tego jest to możliwe bez problemów, czy bank może odrzucić moje życzenie?

Re: Zmiana umowy spłaty kredytu

Napisany przez MThiemann
Cześć Andromeda, Stopa dla kredytu w wysokości 12 000 EUR na okres 84 miesięcy wynosi około 170-180 EUR miesięcznie. Masz właściwie tylko możliwość zwrócenia się do swojego banku o odpowiednią regulację i wydłużenie okresu kredytowania zgodnie z porozumieniem. Alternatywą byłoby: wytrzymanie okresu 6 miesięcy blokady wypowiedzenia + 3 miesiące okresu wypowiedzenia, a następnie spłacenie istniejącego kredytu nowym i uzgodnienie dłuższego okresu kredytowania. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata