Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: konto wynagrodzeń u pożyczkodawcy - czy to jest normalne?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, dostałem ofertę finansowania nieruchomości, w której znajduje się ten Europejski Standardowy Dokument Kluczowy / Kodeks postępowania. W punkcie 15. jest wspomniane, że jako kredytobiorca muszę mieć konto pensum w banku udzielającym kredytu. Nie powinno to być problemem, ale w sumie mi się to nie podoba, trochę mi to przypomina zaciskanie śrub. Czy to normalne, czy można to zrobić w inny sposób? Niestety, Google nie pomaga mi zbyt wiele, ponieważ znajduję tylko ten Europejski Dokument Kluczowy, ale żadne dyskusje na temat tego punktu. Pozdrawiam, keepme

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Keepme, nie, to nie jest standardowe postępowanie! Przez 15 lat pracy w dziedzinie finansowania nieruchomości nie spotkałem się jeszcze ani razu z przypadkiem, w którym byłoby to konieczne! Dla osób zatrudnionych wygląda to trochę inaczej. Oczywiście, w przypadku trudnych sytuacji, niektóre banki mogą chcieć tego wymagać, ale zawsze zalecałem poszukiwanie innego banku! Uważam, że to także nie jest najlepszy pomysł, ponieważ jeśli kiedyś wpadniesz w kłopoty i będziesz zmuszony korzystać z konta bieżącego, to kredyt hipoteczny zawsze stoi jako obciążenie do dyspozycji. W niektórych przypadkach może to utrudnić otworzenie kolejnej linii kredytowej w postaci zwiększonego debetu! O jakim banku mówisz?

Napisany przez ADMCI4
Chodzi o VR Bank Krefeld eG Ale nie chcę tutaj nikogo źle oceniac, do oferty był po prostu dołączony Dobrowolny Kodeks Postępowania, w którym w punkcie 15 stwierdza się, że konto płacowe należy prowadzić u kredytodawcy. Gdybym teraz to wyszukał, znajdę ten Kodeks Postępowania praktycznie na każdej stronie internetowej banku, dlatego jestem teraz trochę zdziwiony, że nigdy wcześniej nie słyszeli Państwo o tym. (OT: kiedy można się ponownie zarejestrować?)

Napisany przez 2Escorpio
keepme pisze: (OT: kiedy można tutaj ponownie się zarejestrować?)
Tak działa, prawda? ... Po lewej stronie, u góry, na zielonej belce widnieje opcja Rejestracja.

Napisany przez ADMCI4
Escorpio pisze: Czy działa? ... W lewym górnym rogu zielonej belki jest napisane Zarejestruj się.
Już znalazłem. Gdy wprowadzę wszystkie dane i kliknę Wyślij, pojawia się komunikat: System message Przepraszamy, ale obecnie rejestracja jest niemożliwa.

Napisany przez 2Escorpio
keepme pisze: To już znalazłem. Po wprowadzeniu wszystkich danych i wysłaniu pojawia się: Komunikat systemowy Przepraszamy, ale w chwili obecnej rejestracja jest niemożliwa.
Zajmę się tym i dam ci znać

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata