Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Książę Werner Upadłość Osoby Prywatnej

Napisany przez Nok
Ja, również dotknięty sytuacją, chciałbym dać poszkodowanym inwestorom możliwość wzajemnej wymiany informacji. Być może razem będziemy w stanie osiągnąć więcej, niż każdy z osobna. Teraz co do sprawy upadłości: Pan Prinz (Firma UFW doradztwo gospodarcze) przez wiele lat zbierał pieniądze od małych inwestorów w charakterze zaufanego pośrednika. Co kwartał inwestorzy otrzymywali zaktualizowane informacje o stanie ich konta depozytowego (wszystko ładnie w kolorze) Wszyscy byli zadowoleni. Stopa zwrotu wynosiła ponad 6% rocznie. Osiągnięto to dzięki funduszowi Rendaktafond WKN 848569 oraz wkładowi finansowanemu w 1-krotnym dźwigni przez pożyczkę Sydbank w wysokości netto wkładu, który z kolei został ulokowany w koncepcji depozytu terminowego/depozytu rynku pieniężnego AEGIS + Sydbank. Tak przynajmniej jest napisane w wyciągach z konta. Ostatnia aktualizacja konta została wysłana pod koniec stycznia 2010 roku i była przyjemna do przeczytania. Wszystko w porządku. Ale potem nadeszła bomba. 09.02.2010 r. Pan Prinz ogłasza upadłość osobistą. I teraz zupełnie niejasne jest, co stało się z pieniędzmi, które przez lata wpłacali inwestorzy.

Napisany przez EuroPaule
Nok pisze: To osiągnięto za pomocą funduszu Rendaktafond WKN 848569 i wkładu, sfinansowanego jednokrotnym dźwignią poprzez pożyczkę Sydbanku w wysokości netto wkładu, który z kolei został ulokowany w konceptcie depozytu terminowego/depozytu pieniężnego AEGIS +Sydbank. Tak przynajmniej jest napisane w wyciągach bankowych.
Cześć, Ten fundusz nazywa się teraz prawdopodobnie OP Extra Portfolio fondsweb.de – OP Extra Portfolio Cytat od Noka I teraz całkowicie niejasne jest, co się stało z pieniędzmi, które inwestorzy wpłacali przez lata. Normalnie bankructwo pośrednika nie może zaszkodzić pieniądzom w funduszu. Jeśli piszesz zebrano w zaufaniu, czy to oznacza, że istnieje rachunek depozytowy na twoje nazwisko, na którym przechowywane są twoje udziały? Czy pan Prinz otworzył rachunek depozytowy na swoje nazwisko i przechowywał tam udziały inwestorów? Jaka jest opinia banku? Pozdrowienia, Paule

Napisany przez HeWo
Cześć Nok, jestem również dotknięty sprawą inwestycji w Sydbankanlage! W tamtych czasach zainwestowałem 100 000 marek niemieckich w ten rodzaj inwestycji, a ta wpłata została sfinansowana przez BHW Bausparkasse za pośrednictwem pożyczki. Kiedy w zeszłym roku w maju przestały być wypłacane żadne środki, od razu miałem kłopoty z oszustami z BHW. Ci nie chcą już pamiętać o tamtejszym zezwoleniu na udzielenie pożyczki, twierdząc, że wszystko odbyło się zgodnie z prawem. W każdym razie wtedy dyrektor sprzedaży Roland Hummel i jego przełożeni wiedzieli, że pieniądze trafiają w tę inwestycję. [... dane osobowe usunięte, Admin ...] Zgłosiłem wszytskich do policji w Neu-Ulm z zarzutem oszustwa, sprawa ta znajduje się już u prokuratury w Augsburgu. Perspektywy odzyskania pieniędzy nie są zbyt dobre. Każdy z odpowiedzialnych zrzuca winę na innych. Sydbank także nie przyznaje się do winy i obecnie nie ujawnia, dokąd zostały przeniesione wpłaty z depozytu ani również kto je ostatecznie sprzeniewierzył. Pozdrowienia HeWo

Napisany przez Nok
Tak, cała sprawa jest bardzo smutna. Minęły już 3 miesiące od rozprawy sądowej w Neu-Ulm. HeWo, czy rozmawiałeś może osobiście z syndykiem upadłości? Ja jeszcze nie miałem z nim kontaktu. Do tej pory nasze roszczenia nie zostały jeszcze uznane. [... dane osobowe usunięte, Admin ...] I to już od pewnego czasu. Wydaje się, że doszło do sporu. HeWo, czy nie wyszło jeszcze nic z tego oskarżenia o oszustwo, prawda? Co możemy zrobić? Nok

Napisany przez joacha
Cześć, jestem również poszkodowanym. Likwidator upadłości lub jego pracownice moim zdaniem nie mają pojęcia i czekają na dochodzenie policji. Być może proces ten zostanie przyspieszony, jeśli wszyscy poszkodowani złożą zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa?

Napisany przez Nok
Cześć, miałem nadzieję, że poszkodowani tutaj żywo się interesują. Do tej pory skontaktowałem się tylko z HeWo. Joacha, znasz innych poszkodowanych? Wszyscy poszkodowani powinni się tutaj zbierać, aby wymieniać informacje. Przecież chodzi tutaj o ogólną kwotę kilku milionów euro. Nok

Napisany przez idea911
Cześć, czytam to akurat przypadkowo, ponieważ nazwa Prinz jako pośrednik inwestycyjny jakoś zapadła mi w pamięć (ze względu na ogłoszenie upadłości) w odniesieniu do inwestora zawierającego patriarchalne umowy pożyczkowe dotyczące handlu na rynku Forex za pośrednictwem OrganiiJuris, Rickenbach/Szwajcaria - Julius Brown AG, Rainbow Real Estate itp. - (patrz także dotyczące tego tematu firmy Dynatrust AG). Ten pośrednik inwestycyjny wydaje się, że również rozprowadzał modele inwestycyjne dla wyżej wymienionych spółek. Wydaje się, że coś poszło nie tak z funduszami tego pośrednika inwestycyjnego. Inwestorzy OrganiiJuris czekają już od ponad roku na swoje pieniądze!!! Pozdrawiam

Napisany przez joacha
Cześć, tak, zdecydowanie wiele innych modeli inwestycyjnych, które prowadził, zostało utraconych. Czy ktoś wie, ilu ludzi już złożyło przeciwko niemu zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa? Czy jak najwięcej osób powinno złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa? Czy to przyspieszy sprawę, czy zrobi go ważniejszym w oczach władz?

Napisany przez moneyXX
To obecnie wie tylko prowadzący śledztwo prokurator wie, ile już zgłoszeń dotyczących przestępstw zostało zgłoszonych. Powiedziałbym, że im więcej inwestorów składa zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa, w tym przypadku prawdopodobnie przeciwko pośrednikowi produktów inwestycyjnych, tym ważniejsza staje się sprawa dla prokuratury. To jednak nie przyspieszy sprawy. Ale jeśli ten pośrednik sprzedał także inne produkty inwestycyjne (jak wspomniano na początku tematu), na przykład umowy o pożyczkę patriarchalną do handlu Forex dla spółek na Wyspach Marshalla, które były rozliczane przez Rickenbach/Szwajcarię, gdzie środki były przekazywane na północy cypryjski bank, inwestorzy czekają tu od roku na zwrot środków, to z pewnością będzie to interesujące również dla prokuratury, ponieważ ewentualnie ci pomocnicy, którzy są odpowiedzialni za dystrybucję produktów, byliby tacy sami (patrz temat Dynatrust AG i spółki zależne na tym tle).

Napisany przez moneyXX
Uwaga pułapka! Fundusz Aegis - Oszustwo inwestycyjne - Wiadomości finansowe [... dane osobowe usunięte, Administratorze ...] PIAG ProInvest Real Estate AG | Twój partner w inwestycjach w nieruchomości w Saksonii (aglomeracja Drezna) Link do informacji prawnej: miniCMS - Wiadomość indywidualna

Napisany przez Nok
[... dane osobowe usunięte, Admin ...] Finanzkonzepte GmbH

Napisany przez Nok
Cześć, czy ktoś ma jakieś nowe informacje w tej sprawie?

Napisany przez schade
Cześć, znam także poszkodowanych, którzy zostali oszukani na bardzo wysoką kwotę! Żaden z inwestorów nie odzyska swoich pieniędzy! Bardzo sprytnie wykonane i wciąż aktywne w branży! Uważajcie, aby nie spotkać ich przypadkiem! Takie osoby powinny mieć zakaz wykonywania zawodu! Jeśli pojawią się jakiekolwiek nowe informacje, dajcie znać! Pozdrowienia

Napisany przez schade
Skontaktuj się z zarządcą masy upadłościowej, tam znajdziesz przycisk, który pozwala sprawdzić aktualny stan online! Musisz poprosić o kod dostępu i będziesz zawsze na bieżąco! Jeśli masz pytania, po prostu odpowiedz mi, skontaktuję się z Tobą. Pozdrowienia

Napisany przez wernulasa
schade;46298 pisze:Zwróć się do syndyka masy upadłościowej, tam jest przycisk, dzięki któremu można sprawdzić online bieżącą sytuację! Trzeba tam poprosić o kod dostępu i zawsze być na bieżąco z sytuacją! Jeśli masz jakieś pytania, po prostu odpowiedz mi, a się odezwę. Mgf

Napisany przez moneylost67
Cześć, niestety również padłem ofiarą młodego, dynamicznego Pana Prinza i zainwestowałem około 40 tysięcy euro w inwestycje walutowe Mercury Forex poprzez Crystal Capital AG z Pfäffikon/CH. Od grudnia 2008 roku czekam na wypłatę pieniędzy. W kwietniu 2010 roku otrzymałem informację od Biura Śledczego Kantonu Schwyz, że pracownik (nadzorca) firmy Crystal Capital, Pan Michael Erler, został aresztowany za oszustwa i poproszono mnie o złożenie oświadczenia dotyczącego moich inwestycji. Łącznie, według ustaleń organów ścigania, Pan Erler malwersował około 12 milionów franków Szwajcarskich z tej inwestycji. Niestety dwa duże inwestorów z Włoch dzięki pewnemu sztucznemu zabiegowi niemalże prawo pierwokupu mają możliwość dochodzenia ewentualnych aktywów pozostawionych przez Pana Erlera, co oznacza, że wszyscy pozostali małoinwestorzy prawdopodobnie nie zobaczą już swoich pieniędzy. Pan Werner Prinz również stracił znaczną część swojego majątku prywatnego w tej sprawie i dlatego w marcu 2009 roku złożył wniosek o upadłość swojej firmy UFW, a niedługo potem również o upadłość osobistą. Nie rozumiem, jak Pan Prinz mógł już kilka tygodni później pracować jako zatrudniony pośrednik w firmie Sensus Vermögensverwaltungen GmbH, Marktredwitz oferującej podobne produkty w starych biurach w Vöhringen. Ze względu na swoje działania jako pośrednik finansowy i ubezpieczeniowy w UFW, Pan Prinz jest objęty kilkoma postępowaniami karnej. Niestety nie mam informacji, czy poszkodowani kiedykolwiek otrzymali więcej niż swoje prawa.

Napisany przez Nok
Postępowanie karne przeciwko Wernerowi Prinzowi przed Prokuraturą w Augsburgu zostało zakończone, ponieważ skazany Werner Prinz odbywa teraz swoje 3-letnie więzienie w zakładzie karnym w Ulm.

Jako poszkodowany przestępstw popełnionych przez skazanego Wernera Prinza, zgodnie z § 406e Kodeksu postępowania karnego, przysługuje nam prawo do wglądu w akta karne dotyczące skazanego Wernera Prinza pod sygnaturą akt 502 Js 117492/10. Niemniej jednak wymieniona norma Kodeksu postępowania karnego przewiduje, że wgląd w akta może być udzielony jedynie upoważnionemu przez Państwa adwokatowi.

W związku z tym H.Prinz został wyłączony z obiegu. Dopóki bank prowadzący depozyt (Sydbank Flensburg) nie ujawni w pełni rachunków, nikt z nas poszkodowanych nie wie, gdzie w końcu trafiły wszystkie pieniądze (ponad 3 mln euro).

NoK

Napisany przez lemmi42
Cześć, również mam pieniądze zainwestowane w Banku Pana Prinza (Sydbank Flensburg). Czy ktoś wie, do kogo można się zwrócić, aby dowiedzieć się na temat sytuacji? Pozdrowienia, Brüno

Napisany przez Lena
Cześć, mam pytanie, czy ktoś wie coś nowego na temat Pana Księcia? Obecnie nie ma żadnych informacji odnośnie pieniędzy.

Napisany przez lemmi42
Cześć Lena,
Niestety, do dziś również nie usłyszałem nic nowego.
Człowiek czuje się opuszczony, a fakt, że Hr.Prinz teraz siedzi w więzieniu
nie zbliża nas do odzyskania naszych pieniędzy.

Pozdrowienia, Brüno

Napisany przez Lena
Dopiero teraz dowiedziałem się przez forum, że jest w więzieniu, nie czuję współczucia dla niego, ale jak już wspomniałem, stoi się samemu. Straciliśmy przez niego 50 tysięcy euro, a najgorsze jest to, że musieliśmy wziąć kredyt w naszym banku, żeby spłacić innych. To straszne, że nie można niczego udowodnić panu Hummelowi, który ma też na sumieniu równie dużo brudu. Trzeba więc czekać, tak jak powiedział nasz prawnik.

Serdeczne pozdrowienia, Lena

Jak tylko usłyszę coś bliższego o naszym prawniku, dam znać.

Napisany przez Nok
Cześć Lenka,
ponieważ nie mam adwokata:
Jako pokrzywdzony z powodu przestępstw skazanego Wernera Prinza, zgodnie z § 406e Kodeksu postępowania karnego, przysługuje nam prawo do wglądu w akta dotyczące postępowania przeciwko skazanemu Wernerowi Prinzowi o numerze rejestracyjnym 502 Js 117492/10. Jednak powyższe przepisy kodeksu postępowania karnego stanowią, że wgląd w akta może uzyskać wyłącznie upoważniony prawnik.
Byłoby interesujące przeczytać wyrok.
Czy mogłabyś to zrobić za pomocą swojego adwokata?
Pozdrowienia
Nok

Napisany przez Lena
Przyjdę do naszego prawnika i poproszę go, czy istnieje możliwość uzyskania dostępu do akt.

Dam sobie znać.

Pozdrowienia, Lana

Napisany przez Nok
Wysłałem jako załącznik raport syndyka upadłości.
Tutaj można przeczytać, jak sprawa się potoczyła.
Został utworzony zakazany prawnie zbiornik zbiorczy.
H. Prince handlował naszymi pieniędzmi bez upoważnienia, a na koniec, przed upadłością, wypłacił kilku inwestorów (być może dobrych znajomych), aż do wyczerpania wszystkich środków.
Wygląda na to, że wszyscy pozostali wierzyciele pozostają z niczym.
Czy ktoś ma pomysł, czy można podjąć działania przeciwko H. Trunzerowi za utworzenie zbiornika zbiorczego lub wypłacenie środków tuż przed upadłością przez H. Princea?

Nok

Cześć, drodzy towarzysze cierpienia - jak szybko mijają 3 lata!
Pan Werner Prinz powrócił do branży (jak zawsze to możliwe) i nawet ponownie działa na swoim dawnej placówce jako Niezależny doradca finansowy i ekonomiczny.

Pozdrowienia

Napisany przez Jochenweisswas

Cóż, drodzy towarzysze cierpienia - jak szybko mijają 3 lata!
Pan Werner Prinz powrócił do branży (tak jak zawsze to możliwe) i nawet znowu działa jako Niezależny doradca Finansowy i Ekonomiczny w swoim dawnym miejscu pracy.

Pozdrowienia

Czy jest do tego link?

Jochen

Czy jest do tego jakiś link?

Jochen

Proszę po prostu wyszukać w Google Werner Prinz Vöhringen.

Pozdrawiam

Napisany przez Jochenweisswas

Proszę po prostu wyszukać w Google Werner Prinz Vöhringen.

Pozdrawiam

Już potrafię korzystać z Googlea

Jochen

Napisany przez killbill2002
Komentarze są starymi, ale gdy to czytam, znowu chce mi się rzygać. Tacy ludzie niszczą naszą pasję i nikt nie ma już do nas zaufania, co jest całkowicie zrozumiałe. Szkoda, że tacy ludzie istnieją, którzy nie znają skrupułów i mają w głębokim poważaniu cierpienie innych. Każdy doradca finansowy powinien ustalić sumę X lub procent, z którego inwestor jest gotów zrezygnować. Ponieważ jedyną rzeczą, którą można kontrolować, jest strata. Zysk przychodzi sam... koniec

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cytat: Zysk przychodzi sam...
Moja uwaga: Albo i nie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata