Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: US-Telekom AT&T prawie zapomniane

Napisany przez 2cybercrash
Niemal zapomniałem. AT&T (T) szybko przedstawiło nowe dane, było trochę trudno znaleźć fakty. Mowa o kwartalnym zysku w wysokości 46 centów na akcję, o 1 cent lepszym od oczekiwań analityków. Wyliczone PE wynosi zatem 14 (!), podane wartości PE są wyższe i nie są aktualne. Branża była niedawno ciągle krytykowana ze względu na konkurencję i presję na marże, a teraz nie ma o tym ani słowa?? AT&T jest teraz prawie z powrotem monopolistą, którym kiedyś był! Cały hokus-pokus z prywatyzacją służy oczywiście tylko huśtawce cen akcji? SBC połączyło się z AT&T, ale posiada również 60% bardzo zyskownej spółki AT&T Wireless, którą wprowadziło na giełdę, a następnie została natychmiast wchłonięta przez Cingular Wireless. Co to oznacza dla kursu? Waga w indeksie! Dlatego radosne wiadomości nie dadzą skrzydeł kursowi, nawet jeśli byłoby to wskazane ze względu na wycenę. Rekomendacja: Nie sprzedawać AT&T, kupować w przypadku słabości, apropo, dywidendowy zwrot wynosi brutto 5%. Netto nadal 3.5%. Branża telekomunikacyjna może być obecna w portfelu na rok 2006, moje wybory to właśnie AT&T i Alcatel. Alcatel również systematycznie osiąga zyski i obecnie notuje stosunkowo niską wycenę PE na poziomie 17.

Re: US-Telekom AT&T prawie zapomniane

Napisany przez richard100
Cześć Cybercrash, Szczerze mówiąc, gdy słyszę o ATT, mam niepokojące uczucia. Oto moja mała historia: Zakupione we wrześniu 2000 roku za 249 SFR za sztukę. :cry: (Przed podziałem) W listopadzie 2000 roku dokupione po 195 SFR. Potem zostawione i kurs spadał coraz bardziej. Następnie zarząd zaczął sprzedawać części działalności, czyli wydzielanie. Chyba 2 razy. Akcjonariusze częściowo otrzymywali inne akcje, oprócz starych akcji ATT. Nowe akcje od razu sprzedałem, bo w ogóle ich nie chciałem. Pamiętam, że jedną z nich była CMCSA. Ostatecznie rzuciłem całe to bagno 17.03.2005 za 21.50 SFR za sztukę. W końcu nawet nie mogłem odtworzyć, ile ostatecznie strat poniosłem. (Porównanie ceny zakupu, ceny sprzedaży, podziału, opłat, sprzedaży nowych akcji, dywidend.) Ale straty były znaczne. Tak więc moje entuzjazm dla tej akcji jest ograniczony. :wink: Pozdrowienia, Rich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata