Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: ubezpieczenie zdrowotne dla studentów po wygaśnięciu ubezpieczenia rodzinnej.

Napisany przez ADMCI4
Cześć... Jest mi już jasne, że mój syn nadal będzie studiował po osiągnięciu wieku granicznego dla członkostwa w ubezpieczeniu rodzinny, ponieważ rozpoczął studia zaledwie w wieku nieco poniżej 22 lat, a studia potrwają pięć lat. O ile wiem, może on jednak pozostać ubezpieczony z nami maksymalnie do ukończenia 26. roku życia. Co stanie się potem? Nie będzie miał wystarczająco pieniędzy, aby opłacić własne ubezpieczenie zdrowotne, a my również nie. Czy istnieją specjalne stawki dla studentów lub skąd mógłby on otrzymać jakiekolwiek wsparcie finansowe? Bardzo zależy nam na poznaniu tych informacji. Pozdrowienia, B.Ommel

Re: ubezpieczenie zdrowotne dla studentów po wygaśnięciu ubezpieczenia rodzinnej.

Napisany przez Alexander27
Zazwyczaj powinno być tak, że ty albo twój syn podlegacie obowiązkowemu ubezpieczeniu zdrowotnemu od 25. roku życia. Ponieważ jest jeszcze studentem, ma możliwość skorzystania z tańszego ubezpieczenia studenckiego. Aby uzyskać bardziej szczegółowe informacje, zalecam wyliczenie specjalnego kosztu tutaj: https://www.studenten-private-kranken...-vergleich.de/

Napisany przez Naseweis
Cześć B.Ommel,

Studenci mogą również pracować dorywczo i zarabiać pieniądze, aby opłacić swoje ubezpieczenie zdrowotne.

Pozdrowienia, Naseweis

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata