Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy możliwe jest sfinansowanie domu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam zamiar kupić Dom szeregowy za 195.000€. Dodatkowe koszty wyniosą 20.000€, czyli łącznie 215.000,-€. Posiadam kapitał własny w wysokości około 10.000,-€ oraz oszczędności budowlane (25.000,-€), które będą gotowe za około 5 lat. Jestem żonaty (+ 1 dziecko) i moje miesięczne dochody wynoszą co najmniej 2.500,-€ netto. Moja żona obecnie przebywa na urlopie rodzicielskim i nie będzie pracować przez najbliższe lata, ponieważ planujemy drugie dziecko. Czy w ogóle jest możliwe sfinansowanie w ten sposób? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Michael.H, jeśli nie masz już dużych prywatnych pożyczek, to Twoje finansowanie nie stanowi w ogóle problemu! Nawet w dobrych warunkach!!!!

Napisany przez ADMCI4
Cześć noelmaxim, obecnie muszę finansować samochód (miesięczna rata 300€), a za 2,5 roku do spłaty będzie około 15000,-€. Co masz na myśli mówiąc nawet w dobrych warunkach?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Michaelu.H, w dobrych warunkach miałem na myśli, że dzięki kapitałowi własnemu i oszczędnościom budowlanym mogą Państwo dostosować wygaśnięcie w taki sposób, aby mieć dobre wybory banków i być w stanie stworzyć dobre koncepcje. Rata kredytu powinna być również akceptowalna, ale teraz trzeba już dokładniej przyjrzeć się przed udzieleniem poparcia mojemu stwierdzeniu! Ile oszczędności jest w umowie oszczędnościowej na cele budowlane?

Napisany przez Mike Spezi
Cześć Panie Buhmann, wszystko wyjaśnione w doskonały sposób. Mimo to, mam jedno pytanie. Czy istnieje tylko dobór dobrych banków? Czy też możliwe jest rozważenie finansowania przez dobre kasy oszczędnościowo-budowlane?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Mike Spezi, oczywiście istnieje wiele dobrych modeli kredytów budowlanych oraz ofert kredytowych budowlanych, a także kilka ubezpieczeń, które oferują doskonałe kredyty analityczne przy niskim oprocentowaniu. Klienci porównujący powinni zawsze poprosić o ofertę jednej z kasy oszczędnościowo-budowlanej lub ubezpieczyciela do porównania. Ale ponieważ spodziewany poziom refinansowania u klienta z zapytaniem może przekroczyć 80%, konieczne staje się skorzystanie z banku! Jako niezależny pośrednik finansowy mam zadanie wcześniejszego sprawdzenia ofert poszczególnych banków, kas oszczędnościowo-budowlanych i ubezpieczycieli, czyli przeglądu rynku, aby zaoferować klientowi jak najlepszą ofertę zgodnie z jego wymaganiami. Rzadko zdarza się, że model kredytowy związany z kasą oszczędnościowo-budowlaną wychodzi z tego zwycięsko. Do tej pory udało mi się pokonać każdy model stałych rat kredytowych z kwotą spłaty okresowej poniżej 80%, w przypadku finansowania mieszanego jest bardziej skomplikowane, ale i tutaj rzadko sięgam po wariant kasy oszczędnościowej. Preferuję również klasyczną ratę malejącą z dłuższym okresem stałego oprocentowania z opcją dodatkowych spłat i zmiany stopy spłaty. Obecnie biorę pod uwagę praktycznie nie do pokonania model stałych rat Deutsche Bank z Deutsche Bauspar AG w sektorze kredytów budowlanych. W tym przypadku warunkiem koniecznym jest zgodność z poziomem obciążenia oraz gotowość klienta do zaakceptowania wyższej stopy spłaty niż 1%, analogicznie do kredytu analitycznego.

Napisany przez ADMCI4
Obecnie w umowie oszczędnościowej mieszkaniowej jest 2500,-€

Napisany przez ADMCI4
Warunki uległy lekkiej zmianie: Łączne koszty finansowania wynoszą 225 000 € (Dom energooszczędny 55) Dostępne kapitał własny w wysokości 10 000 € Posiadany kredyt (2,5 roku, 300 € miesięcznie; Ostateczna rata 15 000) Umowa budowlana (Wartość 20 000,- / Koniec 02.2012 / Aktualnie wpłacone 2500) Czy byłaby możliwa takie finansowanie? Maksymalna miesięczna rata do 1000 € na następne 5-10 lat jest możliwa, a potem więcej. Jakie dofinansowania są możliwe (Bawaria) Dziękuję za odpowiedzi.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Michael.H, Proszę skontaktuj się ze mną na mój adres e-mail, przygotuję dla Ciebie coś pomocnego!!!!

Napisany przez IQ Hausbau GmbH
Jeśli chodzi o finansowanie, mogę również coś zaproponować. Proszę się z nami skontaktować, oferujemy wielu klientom również finansowanie lub możemy je zainicjować.

Napisany przez kelte14
Cześć, jeśli chcesz kupić Dom w Bawarii, najpierw zwróć się do Bavaria Landesbodenkreditanstalt. W każdym urzędzie powiatowym pracują ludzie, którzy mogą ci doradzić w tej sprawie. To program wsparcia Wolnego Państwa Bawarii, który pomaga młodym rodzinom w zakupie nieruchomości, którą zamierzają sami zamieszkiwać. Otrzymują one preferencyjne pożyczki do maksymalnie 100 000 €. To naprawdę świetna sprawa. Sami właśnie z niego korzystamy.

Napisany przez ADMCI4
Cześć kelte14, Byliśmy już w LABO, ale nie mamy 15% kapitału własnego. Czy istnieje możliwość uzyskania dofinansowania z mniejszym wkładem własnym? Pozdrowienia

Napisany przez kelte14
Cześć, O ile mi wiadomo, wsparcie Labo nie jest możliwe przy kapitale własnym poniżej 15%. Jednak dokładnie nie jestem pewien, ponieważ akurat spełniamy ten warunek. Najlepsze pozdrowienia i powodzenia

Napisany przez IQ Hausbau GmbH
Czy mogę zapytać o Państwa miejsce zamieszkania, ponieważ w Badenii-Wirtembergii też mamy programy wsparcia. Mogę dla Państwa zebrać kilka informacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata