- pn kwie 19, 2010 8:00 pm
Cześć, cześć Po dłuższym przejrzeniu tutaj, ostatecznie zdecydowałem się zarejestrować, po dzisiejszej rozmowie z moim maklerem ubezpieczeniowym. Dzisiaj podpisałem wypowiedzenie (lub zwolnienie z opłat) mojego emerytalnego oszczędzania z dofinansowaniem państwowym (działającego od 2008 roku) w celu ewentualnego wyboru ubezpieczenia emerytalnego związane z funduszami i gwarancją wysokości inwestycji w HDI Gerling. Jednak nadal jestem bardziej niż niezdecydowany. Oszczędzanie na długi okres czasu w ramach ubezpieczenia wydaje się nie cieszyć się najlepszą opinią w tym forum. Chcę na pewno zacząć oszczędzać już teraz, ale z powodu braku wiedzy nie jestem pewny co do formy oszczędzania. Bylibyście w stanie podzielić się kilkoma wskazówkami dotyczącymi mojego (być może) przyszłego produktu? ubezpieczenie zostało zawarte tak, że płacę składkę przez 34 lata (do ukończenia 50. roku życia), ale ubezpieczenie jest ważne do ukończenia 65 lat. Ponieważ nie chcę być zmanipulowany przez magiczne słowa takie jak gwarancja wysokości inwestycji czy jakiekolwiek przykładowe obliczenia, chciałbym poznać kilka racjonalnych opinii na temat produktu Fondsgebundene Versicherung Variable Fondspolice Tarif FUR08A (fundusz to prawdopodobnie Target click funds) Dynamikform P(4%) Z poważaniem S11