Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czas skorzystania z ubezpieczenia dodatkowego na zęby

Napisany przez ADMCI4
Wczoraj mój dentysta powiedział mi, że muszę w tym roku założyć nowe korony i mosty. Powszechnie wiadomo, że państwowa kasa chorych pokrywa tylko maksymalnie 60% kosztów. Dla mnie oznacza to pilną potrzebę wykupienia dodatkowego ubezpieczenia dentystycznego. Jednak nie jest dla mnie jasne, jak długo to ubezpieczenie musi już istnieć, zanim będę mogła z niego skorzystać. Słyszałem, że musi istnieć co najmniej 6 miesięcy, zanim będę mogła zrobić zęby. Czy ktoś zna inne terminy? Może każde dodatkowe ubezpieczenie jest inne. Dzięki za porady, Jonathan

Re: Czas skorzystania z ubezpieczenia dodatkowego na zęby

Napisany przez Gerd
Cześć r n r n Po pierwsze. Skąd wziąłeś informację, że ubezpieczenie zdrowotne opiekuńcze (GKV) pokrywa 60% kosztów twojego protetycznego leczenia? Pokrywa ono ustaloną kwotę stałą, niezależnie od rzeczywistych kosztów. r n Po drugie. 6 miesięcy to prawda. Jeśli teraz zamierzasz wykupić ubezpieczenie na leczenie protetyczne, wiedząc, że skorzystasz z niego jeszcze w tym roku, może to być ryzykowne. Ponadto, w pierwszych latach po zawarciu umowy ubezpieczeniowej, pokrywane są tylko określone maksymalne sumy. Zazwyczaj zaczyna się od 1000 € w pierwszym roku, ale kwota ta różni się w zależności od ubezpieczyciela.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata