Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Założenie przedszkola - jak postępować?

Napisany przez ADMCI4
Cześć gatunku, od trzech lat jestem w biznesie i postanowiłem teraz, po trzech pełnych doświadczeń latach, założyć własną firmę z koleżanką. Chcemy oczywiście rozpocząć działalność w obszarze, w którym mamy doświadczenie: żłobek! Najpierw chcemy zebrac wszystkie informacje, które od Was otrzymamy, a następnie je przeanalizować. Byłoby bardzo pomocne, gdyby ktoś podzielił się z nami swoimi doświadczeniami dotyczącymi zakładania takiego miejsca. Jakie warunki musimy spełnić? Jakie dokumenty muszą zostać przedstawione i gdzie? Na co powinniśmy zwrócić szczególną uwagę podczas zakładania firmy? Jak powinny wyglądać pomieszczenia? Bardzo dziękujemy za pomoc w naszym przedsięwzięciu zakładania własnej działalności.

Napisany przez ADMCI4
Ja rozumiem Wasze podejście, ponieważ mam własną młodą córkę w wieku 23 lat. Chcecie natychmiast wszystko zrealizować sami i najlepiej zmienić cały świat. Sugerowałbym Wam, żebyście jeszcze kilka lat odłożyli realizację swoich marzeń. 3 lata doświadczenia nie są zbyt wiele. Zanim zaczniecie się zastanawiać nad procedurą, musicie najpierw przeprowadzić badanie rynku, czy istnieje na to zapotrzebowanie. Jak zamierzacie zapewnić finansowanie? Wszystkie te pytania są o wiele ważniejsze niż wymagane dokumenty! Ja na Waszym miejscu skonsultowałbym się również z urzędem ds. młodzieży, który nadzoruje takie placówki. Inne podejście warte jest zastanowienia: Co byście powiedzieli na myśl, żeby świadczyć usługi opieki nad dziećmi jako zewnętrzni dostawcy w firmach? W szczególności w obszarach przemysłowych, gdzie znajduje się wiele firm, zgłosi się wielu potencjalnych klientów. A Twoje ostatnie pytanie dotyczące pomieszczeń można najczęściej rozwiązać od razu. Niestety, nie mogę udzielić Ci fachowych informacji dotyczących przepisów prawnych. Pozdrawiam, Nina

Napisany przez WisteriaPearl
Cześć, jeśli już ustaliłeś wszystkie kwestie prawne, powinieneś przygotować biznesowy i finansowy plan. Ponadto powinieneś mieć u boku dobrą bankowość, która służy ci pomocą! Powodzenia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata