Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Różnice opłat kart kredytowych różnych banków

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Chciałbym lepiej zrozumieć kwestię kart kredytowych i związane z nimi opłaty. Często słyszałem, że niektóre karty umożliwiają bezgotówkowe wypłaty gotówki, podczas gdy inne pobierają za to wysokie opłaty. Od czego to zależy? Czy ma to związek z samą kartą kredytową, organizacją kart kredytowych czy bankiem, w którym została złożona wniosek o tę konkretną kartę kredytową? Chciałbym otrzymać kartę kredytową, z której będę korzystał w jak najbardziej opłacalny sposób, nie zmieniając przy tym mojego rachunku bankowego. Kto ma pomysły? Königspudel

Re: Różnice opłat kart kredytowych różnych banków

Napisany przez Finanzmaus
Cześć, obie sieci kart kredytowych - VISA i Mastercard - zawierają umowy współpracy z bankami, które mogą wydawać odpowiednie karty. Warunki i usługi są ustalane przez instytuty, co oznacza, że niektóre banki pobierają opłaty, a inne nie, itp. American Express na przykład to organizacja kart kredytowych z własną licencją bankową (o ile mi wiadomo). Karty te są wydawane bezpośrednio przez Amex, a opłaty są również ustalane bezpośrednio przez Amex. Nie można ich porównywać ani nie występują między nimi różnice. To samo dotyczy Diners Club. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata