Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Składki w ubezpieczeniu zdrowotnym są zróżnicowane według wieku?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór! Nasz syn jest teraz tuż przed maturą i tylko do lata pozostanie ubezpieczony na nas. Od września będzie miał miejsce praktyki jako technik wydarzeń. W ostatnim czasie wiele się zmieniło w systemie ubezpieczeń zdrowotnych i jestem całkowicie nie na bieżąco. Czy od tamtej pory składki na ubezpieczenie zdrowotne są skalowane według wieku? Młodzi ludzie zazwyczaj są rzadziej chorzy niż starsi. Czy to w jakiś sposób wpływa na składkę?

Napisany przez PI112
Dzień dobry, zdanie dotyczące ubezpieczenia zdrowotnego jest jednolite, jednakże pojedyncze ubezpieczenia zdrowotne wymagają dodatkowej opłaty, zazwyczaj w wysokości 8€/miesiąc, niestety nie mogę powiedzieć, jak ta opłata wygląda w przypadku uczniów. Ogólnie jednak obowiązuje zasada, że obszar świadczeń różnych kas chorych jest zbliżony. Proszę pamiętać także o zabezpieczeniu od niezdolności do pracy dla swojego syna, to zabezpieczenie jest niezbędne. Pozdrawiam, Chris

Napisany przez Gerd
Skontaktuj się z naszym działem obsługi klienta, aby uzyskać więcej informacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata