Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Fundusze Europa Wschodnia, Ameryka Łacińska, Japonia

Napisany przez ADMCI4
Cześć Oprócz funduszy indeksowych szwajcarskich mam udziały w 3 zagranicznych funduszach, które w 2005 roku radziły sobie całkiem nieźle. DWS Europa Wschodnia Val. 92610 /// 2005 = +77% / 2006 = +11,8% DWS Japonia Val. 330 824 /// 2005 = +43% / 2006 = -2,3% UBS Ameryka Łacińska Val. 437 092 /// 2005 = +93,5% / 2006 = +9,3% Ciekawi mnie jakie są szanse/perspektywy na 2006 rok w tych krajach. Co o tym sądzicie? Moja własna ocena: (Więcej instynktu niż rozumu) Europa Wschodnia nadal prezentuje się dobrze, być może nieco wolniej. Japonia ma szanse, ale mimo to jestem nieco niepewny, możliwe, że wzrost będzie powolny. Ameryka Łacińska powinna nadal się rozwijać, prawdopodobnie nieco wolniej. Pozdrowienia Morris

Napisany przez Karat
Cześć Morris! Podzielam Twoje oceny dotyczące trzech rynków i funduszy. Myślę, że sytuacja będzie raczej rosnąca. Jednak w dzisiejszym niestabilnym świecie zawsze należy liczyć się z większymi lub mniejszymi korektami. Spadki mogą być tutaj również okazją do zakupów. Czemu nie sprzedać czasami na określonym poziomie i potem znowu kupić, gdy kurs spadnie? Widzę, że nie inwestujesz w metale szlachetne (złoto) i surowce. Wierzę, że w najbliższych latach to właśnie tam będzie grała muzyka. Jednak i tutaj nie obędzie się bez większych i mniejszych spadków! Więc warto wybrać korzystne punkty wejścia, a potem działać. Pozdrowienia Karat

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję bardzo, Karat. Pozdrowienia, Fritz

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata