Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zmiana stopy spłaty kredytu hipotecznego

Napisany przez ADMCI4
Cześć........... Mój syn i jego żona chcieliby wkrótce kupić Dom. Wiadomo, że będą musieli wziąć w tym celu pożyczkę. Dopóki dzieci są małe i jest tylko jedno źródło dochodu, raty spłaty będą oczywiście niższe. Później chcieliby jednak, jeśli to w jakiś sposób możliwe, płacić więcej. Z mojego własnego doświadczenia finansowego wiem, że otrzymuje się harmonogram spłaty, który obowiązuje przez cały okres kredytowania. Czy mimo to istnieje możliwość zmiany stawki spłaty po kilku latach? Czy zawsze jest się związany tym planem na około 30 lat................ ruby63

Napisany przez Gerd
Cześć Dzisiaj można wprowadzić zmianę harmonogramu spłaty do umowy kredytowej. Pytanie brzmi, czy taka modyfikacja ma sens. Zazwyczaj dzisiaj stosuje się 10-letnią wiązalność odsetek. Po upływie tego okresu można w każdym razie dokonywać dodatkowych spłat i negocjować z bankiem wysokość przyszłej spłaty.

Napisany przez NaTwoim13
Uważam, że opcje zmiany stopy spłaty są niezbędne! Ruby 63 konkretnie przytacza przykład, dlaczego ta opcja jest ważna! Zwłaszcza, gdy wie się, że dobre banki finansowania nieruchomości mają ten element zintegrowany za darmo. Można zastanowić się nad zrezygnowaniem z niego, jeśli najlepsza oferta ma znacznie lepsze warunki, bez tego elementu. Jednak to pytanie nie będzie miało sensu, ponieważ, jak już wspomniałem, banki z najlepszymi warunkami posiadają ten element!!!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata