Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: euro - Lotto; 285 milionów w puli!

Napisany przez Karat
Po co martwimy się tak bardzo o kilka franków z transakcji giełdowych? Łatwiej byłoby po prostu oddać kupon loterii Eurojackpot i zdobyć samemu wygraną w pierwszej kategorii, kasując 285 milionów CHF. Jednakże to, co zostałoby pobrane w postaci podatków przez gminę, kościół, kanton i kraj, byłoby ledwo do zniesienia. Z powodu wysokości dochodu praktycznie nie ma już różnicy między samotnymi a żonatymi zwycięzcami. Przykład: Żonaty, kanton Aargau, miejsce zamieszkania Aarau Podatki kantonu Fr. 39 821 511,00 Podatki gminy Fr. 34 931 150,00 Podatek strażacki Fr. 300,00 !!! Kościół rzymskokatolicki Fr. 6 986 230,00 Podatek federalny Fr. 32 775 000,00 (pozdrawiający Bundesrat Merz) RAZEM Fr. 114 514 191,00 Dla biednego zwycięzcy pozostaje więc zaledwie mizerna kwota Fr. 170 485 809,00. Warto w ogóle jeszcze w to grać? Nie, nie, ja np. zaryzykowałem tylko 6,40 franka na ten piątek! Karat

Napisany przez ADMCI4
Czy kiedykolwiek obliczałeś prawdopodobieństwo trafienia piątki i dwóch gwiazdek?

Napisany przez speedskater
peitschi pisze: czy kiedykolwiek obliczałeś prawdopodobieństwo trafienia piątki i dwóch gwiazdek?
A jaka jest wartość oczekiwana tego typowania? Ach, Karat, po tej kalkulacji powinieneś być szczęśliwy mieszkając w Kantonie Argowii. Jeśli wykonasz te same obliczenia dla Zurychu, będziesz miał jeszcze kilkadziesiąt milionów mniej! :twisted: :twisted: :twisted: (Na podstawie informacji z ostatniego tygodnia w 20 Minuten, niestety nie pamiętam dokładnych liczb)

Napisany przez Jerrys
Peitschi, zgadzam się z Tobą całkowicie, szanse w EuroMillionach są naprawdę niskie... ale także niemieckie Lotto 6 z 49 nie jest o wiele lepsze... a jackpots w Euromillionach są przynajmniej wystarczająco duże.

Napisany przez Bockwurst
Od dawna nie gram już w Lotto, od kiedy w telewizji usłyszałem od pracownika Lotto, że w Niemczech jest bardziej prawdopodobne znalezienie domu pełnego pieniędzy, do którego pasuje mój klucz do mieszkania. Tak właśnie powiedział. Ale z mojego doświadczenia lepiej trzymać się akcji, gdzie prawdopodobieństwo jest większe.

Napisany przez gavino
To naprawdę wstyd, że ten biedny zwycięzca pozostanie zaledwie kilkuset milionów. :-). Mam nadzieję, że mimo wszystko zdecydujesz się przyjąć wygraną.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata