Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Rzeczywisty kredyt przy karcie MasterCard?

Napisany przez ADMCI4
Cześć!! Mam kartę Mastercard od wielu lat i zastanawiam się zawsze, jaki ma to związek z kartą kredytową. Przecież tutaj nie udzielają mi kredytu, muszę zawsze spłacać całą kwotę raz w miesiącu. Słyszałem jednak, że istnieją też takie rodzaje kart kredytowych. Moje pytanie brzmi teraz, czy przy karcie Mastercard można również otrzymać taką kartę kredytową. Ktoś wie, o co mi chodzi i może dać mi wskazówkę? Pozdrowienia, Flohdompteur

Napisany przez Moneyman
Dobry wieczór, Panie Dyrektorze Pchlarino, Ogólnie rzecz biorąc, karty kredytowe (niezależnie od tego czy to Mastercard, Visa, Amex itd.) różnią się między sobą opłatą pełną oraz ratą. Kredyt w przypadku wykorzystywanej przez Ciebie opcji polega na tym, że Twój osobisty limit kredytowy jest udostępniany Tobie bez odsetek na określony okres czasu do rozliczenia (=pobrania pełnej kwoty z Twojego konta bieżącego). Innymi słowy, płacisz swoim kredytorem kartowym lot 3 maja, a odpowiadająca kwota będzie obciążona na Twoje konto dopiero 26 maja. Masz więc pieniądze na koncie o 22 dni dłużej. Co do Twojego pytania dotyczącego raty: W przypadku prawie wszystkich kart kredytowych możliwa jest zmiana na ratę. Wniosek możesz złożyć w wydającym instytucie kredytowym. Pamiętaj jednak, że w takim przypadku kwota rachunku będzie pobierana w ratach (zwykle od 2 do 5% saldo). Za zapewnienie tego kredytu często naliczane są wysokie odsetki od salda (od 10 do 14%). Z poważaniem, Moneyman

Napisany przez 2Escorpio
10-14%? chodzi raczej o 13% z odrobiną szczęścia do 19% Ponadto należy zauważyć, że korzyścią nie jest tylko możliwość późniejszego obciążenia, ale także to, że bank np. zabezpiecza depozyt za wypożyczony samochód oraz za hotele i inne usługi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata