Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zakup domu z długami

Napisany przez halhal
Cześć, chcemy być może kupić Dom, w którym obecnie wynajmujemy. Cena zakupu powinna wynosić około 120 000 €. Naszym problemem są obecne długi w wysokości 45 000 €, które obsługiwane są miesięcznie około 800 €. Nie są znane żadne negatywne wpisy w rejestrze dłużników. Płacimy obecnie 600 € czynszu. Nasze miesięczne dochody wynoszą około 3500 € bez dodatku rodzeństwa (4 dzieci). Jestem zatrudniony w służbie publicznej od 20 lat, moja żona może pracować tylko w ograniczonym zakresie z powodu dzieci. W miarę wzrostu wieku najmłodszego dziecka (3 lata) wzrasta jednak również możliwy czas pracy mojej żony, a co za tym idzie również dochód. Czy finansowanie w tym przypadku w ogóle jest możliwe? Z mojego punktu widzenia, po zakupie i spłacie bieżącego kredytu miałbym około 1400 € miesięcznie, aby poradzić sobie z około 180 000 €. Dziękuję za odpowiedzi z góry.

Napisany przez IQ Hausbau GmbH
Czy dobrze rozumiem: Masz miesięczne wynagrodzenie netto w wysokości 1400 €, aby zabezpieczyć i spłacić kredyt w wysokości 180 000 €?

Napisany przez halhal
Jak opisano, nasze miesięczne dochody netto wynoszą około 3 500 €. Obecnie płacę 600 € czynszu i 800 € rat. Po zakupie domu i spłaceniu zobowiązań miałbym więc te 1 400 € do dyspozycji, aby spłacać raty kredytu. Czy tak nie jest?

Napisany przez MThiemann
Cześć Halhal, ze względu na Twoją sytuację finansową, finansowanie domu powinno być możliwe z miesięczną ratą około 600 EUR (koszty dodatkowe takie jak podatek od nabycia nieruchomości i koszty notarialne zostały już uwzględnione). Być może uda się nieco zmniejszyć miesięczną ratę dla Twoich dotychczasowych kredytów poprzez refinansowanie na korzystniejszych warunkach. Jednakże zależy to od wysokości obecnych stóp procentowych. Jeśli chcesz uzyskać bliższe informacje lub obliczenie finansowania, możesz śmiało skontaktować się ze mną drogą mailową. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata