Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Przyznanie kredytu bez konieczności dostarczania odcinków wypłaty

Napisany przez ADMCI4
Kochani ludzie!To jest coś, czego absolutnie nie mogę zrozumieć. Kilka tygodni temu moja przyjaciółka kupiła telewizor w dużej hurtowni elektronicznej i zdecydowała się go sfinansować przez bank sprzedawcy. Wniosek mogła złożyć bezpośrednio w sklepie i nie musiała przedstawić żadnych odcinków wypłaty do zatwierdzenia. Jak to możliwe w dzisiejszych czasach, gdy cały świat jest tak ostrożny w kwestii udzielania kredytów i wszędzie ostrzega się przed zadłużeniem? Nikt w ten sposób nie może sprawdzić, czy moja przyjaciółka w ogóle jest w stanie zapłacić 1100 euro za telewizor...Pozdrowienia,Myśliciel

Napisany przez Moneyman
Dobry wieczór DerDenker, tutaj mamy do czynienia z klasycznym finansowaniem konsumenckim: najczęściej reprezentowane tutaj: - Targobank (dawniej Citi) - Santander Consumer Bank - SWK-Bank - Dresdner Cetelem W zależności od banku, obowiązki w postaci potwierdzenia dochodów obowiązują dopiero od określonych kwot finansowania. Dla banku finansującego te transakcje nie stanowią źródła dochodu (najczęściej nawet finansowanie w 0%), ale służą do generowania potencjału adresowego, który można wykorzystać do reklamy. Kiedy klient, który otrzymał taką reklamę, reaguje na ofertę kredytową, bank ma dodatkowe kryterium zdolności kredytowej oparte na doświadczeniu z małego finansowania konsumenckiego. Oznacza to: Bank odrzuca klientów z złym zachowaniem płatniczym i udziela większych kredytów jedynie klientom o nienagannym sposobie spłaty. Jest to więc nawet zasada minimalizacji ryzyka! Ponadto należy pamiętać, że kwocie finansowania zawsze odpowiada równowartość finansowanego towaru. Jeśli nie spłacisz swojego telewizora, komornik ma co zająć ;-) (Rzadko zdarza się w praktyce) por.: Łatwiej uzyskać kredyt samochodowy na 20 000 € niż finansowanie gotówkowe, ponieważ w przypadku finansowania samochodu istnieje odpowiednia równowartość. Z praktyki mogę powiedzieć, że większość tych wniosków o finansowanie składanych w sklepach elektronicznych, meblowych lub budowlanych jest automatycznie decydowana przez komputer (do 95%). Tylko przypadki graniczne trafiają przed oczy pracownika biurowego. Mam nadzieję, że mogłem Ci pomóc. Z poważaniem! Moneyman

Napisany przez WisteriaPearl
Cześć DerDenker, nawet przy negatywnej historii kredytowej można otworzyć konto. A finansowanie telewizora wyraźnie nie stanowi problemu w naszym społeczeństwie :-) Ciesz się z tego! Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata