Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy można wypłacić i wprowadzić na konto oszczędnościowe?

Napisany przez freak-chris
Cześć wszystkim. Mam tutaj naprawdę poważny problem: Mam 21 lat i mam książeczkę oszczędnościową, która jest na moje imię i do której mam pełnomocnictwo. Jednak mój ojciec odmawia mi przekazania książeczki oszczędnościowej, nawet po tym, jak groziłem mu zgłoszeniem go za defraudację. Dlatego moje pytanie brzmi: Czy mogę pójść do banku i zamknąć książeczkę oszczędnościową, jeśli nie będę mógł jej przedstawić? Zgłoszenie przeciwko ojcu byłoby naprawdę ostatecznością, ponieważ dobrze się dogadujemy i chciałbym, żeby tak pozostało. Jakiego prawnika by mi potrzebało, gdyby do tego doszło? I kto za to zapłaci, skoro obecnie jestem bezrobotny? Czy prawnik może coś zrobić bez wniosku sądowego? Jestem wdzięczny za wszelką pomoc.

Napisany przez kelte14
Znajomy zgubił kiedyś książeczkę oszczędnościową. To nie stanowiło problemu w banku. Musiał podać swoje dane osobowe (dokument tożsamości itp.) i po kilku dniach otrzymał nową książeczkę oszczędnościową. Nie mogę powiedzieć, czy jest to standardowa procedura, ale z pewnością warto spróbować. Powodzenia

I czy nie było problemu z finansami, które tam były? Nie chcę potem mieć braków ;-)

Napisany przez ProperSoul
Cześć, zazwyczaj nie ma związane z tym żadnych kosztów. Miałam kiedyś sytuację, że kiedy byłam mała, założono dla mnie książeczkę oszczędnościową i przez kilka lat regularnie do niej wpłacano. W końcu poszła w zapomnienie i skończyła na strychu. Wiedziałam tylko, w której banko została założona, więc poszłam tam, opowiedziałam swoją historię, pokazałam dowód osobisty, udzieliłam kilku dalszych informacji i kilka dni później znów miałam książeczkę oszczędnościową w rękach. Więc to nie powinno być problemem.

Ile to mniej więcej potrwa? Mam tam około 5 tysi. Czy mogę je po prostu wypłacić? Bardzo mi potrzebne są pieniądze, chociaż nie wszystkie, ale sporą sumę.

Napisany przez ProperSoul
Nie mogę podać dokładnego terminu, ponieważ może to być różne w zależności od banku. U mnie było tak, że dostałem swoją książeczkę oszczędnościową w ciągu 2 dni. Natychmiast ją zlikwidowałem i przelałem na konto bieżące. Oczywiście może to również potrwać dłużej. Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata