Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Mniejsze spółki w Szwajcarii bardzo zmiennie oscylują.

Napisany przez 2cybercrash
W dzisiejszym raczej zachmurzonym dniu handlowym niektóre spółki z segmentu SWX pokazały interesujące, częściowo znaczące i możliwe do rozprzedania zmiany kursu: Dätwiler, brak oficjalnych informacji, możliwe do sprzedaży, lepiej trzymać? Rieter, raport medialny Schweiter, 315 nowy szczyt, nowości? Tecan, pobudzenie kursu po długiej stagnacji Schulthess, fantazja o pompach ciepła Vetropack, ponownie 920 po słabości Valora, nieco odbiła się po spadkach Phonak, trzyma się dzielnie powyżej 60 w kierunku 65 Publigroup, w kierunku 390, czy internetowa fantazja nie przyciąga? więcej? Rozczarowująco: Kaba, bez komunikatu, stucker, ponownie nie do sprzedania Feintool, wypłacił dywidendę, kurs stoi w miejscu pomimo dobrej prognozy?

Napisany przez beat
cybercrash pisze: Phonak, trzyma się dzielnie powyżej 60 w kierunku 65
Jeden z moich ulubieńców od dawna i na dłużej: Obecnie mają najlepszy pipeline. Efektywna produkcja wszystkich urządzeń na platformie Palio. W kwietniu 2006 roku ma zostać zaprezentowana obiecująca nowość. CEO Chapero przedłużył kontrakt. Babyboomerci się starzeją. Marże można i trzeba jeszcze zwiększyć. W tym roku na pewno padnie poziom 70. Cytat cybercrash Kaba, bez komunikatu płaski handel znów niemożliwy Brakuje wyobraźni. Brak przełomowych wiadomości. Małe kroki... Mój ubezpieczający w razie potrzeby jest nadchodząca zmiana CEO. Nic przeciwko Grafowi... ale jego występy są takie senny. Zobaczymy, co osiągnie Rudof Weber. Według obecnego stanu jestem od razu poza grą przy 360.

Feintool! Kurs słabnie nieco, prognozy były właściwie przyjazne, bilans bardzo solidny. Nie chcę być nachalny, ale myślę, że w ignorowaniu wartości przy PE 10,5 można sugerować małą inwestycję wartościową. Niestety nie mam wiedzy wewnętrznej, więc nigdy nie mogę całkowicie wykluczyć, czy gdzieś nie ma ukrytego ryzyka w danym aktywie? Trzymam małą pozycję Feintool w D-Pot, szybko wypłaca dywidendę. Prawdopodobnie kupię przy dalszej słabości. Interesujący sprawiedliwie wyceniony szwajcarski aktyw.

Opisz trochę dynamikę rynku SWX, z jednej strony wartości indeksów, z drugiej ciekawe wartości poboczne. Nie bez powodu rozwija się szybko Schulthess. Logitech znowu blisko 50, mam nadzieję na ruch w kierunku 55? ZFS cieszy się pewnym zainteresowaniem, ale także potrzebuje zbliżenia się do 300. Mniejsze zainteresowanie w przypadku SwissLife? Byłoby wskazane! Phonak, jakość może być stopniowo doceniana dzięki zadowalającemu wzrostowi obrotów. Cash-Guru powinien trzymać język za zębami, w innym przypadku znów pojawi się nerwowe rzucanie funduszami inwestycyjnymi podobnymi do hazardowych? Handel z Rieter po zakończeniu transakcji po ponad 10% wzroście kursu, gdyż teraz wszyscy bankierzy Schläulige (włącznie z Cash-Guru-spóźnialskimi) występują z podwyższonymi prognozami i celami powyżej 500, ostateczne dane będą dostępne dopiero 29 marca! Noble Biocare wspierany szybkimi grami funduszowymi wspieranymi plotkami medialnymi. Uważaj również na Straumanna, który jest wciągany w obie strony, irytujące, czasami dochodzi do zmian z udziałem głupich funduszy hazardowych. Synthes i ZimmerHolding toną w bessie, jak to opisałem. Roche jest podgryzany w cenie, czy moje docelowe zakupy na poziomie 260 stają się znowu realne? A co z Cibą? Czy obniżająca się cena ropy przyniesie ulgę Cibie Flühügel?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata