Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Solidna karta kredytowa bez drogich dodatkowych usług

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam 42 lata i przez całe życie nie miałem karty kredytowej. Moja żona jednak przekonała mnie, że przydatne może być posiadanie karty kredytowej na nasze letnie wakacje w Skandynawii. Potrzebujemy jednak tylko zwykłej, solidnej karty kredytowej bez żadnych drogich dodatkowych usług. Nie chcemy zbierać mil na loty ani zawierać ubezpieczenia dodatkowego na zęby. Kto może polecić nam jakąś prostą kartę kredytową? Dzięki, ChriBo

Napisany przez 2Escorpio
Cześć... Generalnie polecam wam kartę MasterCard Gold bez opłat - www.gebuhrenfrei.com ALE w pierwszej kolejności może być ona wydana z bardzo małym limitem dostępnym (50-150 euro)... a ponieważ wkrótce wybieracie się na wakacje... to może być problem :-). Dlatego najlepiej zajrzyjcie na stronę www.kostenlose-kreditkarte.de i zapoznajcie się z ofertami kart kredytowych: Karta kredytowa VISA Card za darmo i tanie karty kredytowe, które można zamówić online. Ostatnie dwie karty kredytowe na dole to karty kredytowe prepaid... czyli nie to, czego chcecie! Pozdrowienia, esco

Napisany przez Mastercard
Nawet z kartą kredytową prepaid można świetnie pojechać na wakacje. A nawet jeśli saldo zostanie wyczerpane, można je w kilka sekund ponownie doładować za pomocą konta online. Do tej pory miałem tylko dobre doświadczenia z Mastercard 24/7.

Napisany przez 2Escorpio
Mastercard pisze: Nawet z kartą przedpłaconą można świetnie wyjechać na wakacje. A nawet jeśli saldo zostanie wyczerpane, można je natychmiast doładować za pomocą konta internetowego. Do tej pory miałam tylko pozytywne doświadczenia z Mastercard. Pozdrowienia, Nicole
Na wakacjach z kartą przedpłaconą? Tam, gdzie większość hoteli mówi... nie blokujemy kart przedpłaconych, prosimy o wypłacenie gotówki? Ponadto, spojrzałam na tę ofertę... moja rada: trzymajcie się z daleka... płaci się za wszystko, nawet za wpłacenie pieniędzy na kartę!

Napisany przez Doso
VCBank » Strona główna » Karty » MasterCard » premium MasterCard

Napisany przez Mastercard
A więc byłem już na wakacjach w Hiszpanii i we Włoszech z moją kartą przedpłaconą (link removed) i nie miałem żadnych problemów, nawet w hotelu. Każdy ma na pewno inne doświadczenia. Oczywiście płaci się za opłaty, ale ja osobiście wolę płacić opłaty, które nie są teraz dużym problemem, a nie martwić się o rachunek miesięczny. Po prostu czuję się bezpiecznie i mogę spokojnie spać każdej nocy :-) Pozdrowienia, Nicole

Napisany przez 2Escorpio
Mastercard pisze: Ja, byłem na wakacjach w Hiszpanii i we Włoszech z moją kartą przedpłaconą (link removed) i nie miałem żadnych problemów, nawet w hotelu. Każdy ma pewnie różne doświadczenia. Oczywiście płaci się opłaty, ale ja wolę płacić opłaty, które nie są teraz tak duże, za to nie martwię się o rachunek miesięczny. Po prostu czuję się bezpiecznie i mogę spokojnie spać każdej nocy :-) Pozdrawiam, Nicole
Można to jednak zrobić również z kartą przedpłaconą z dużej niemieckiej banku z o wiele mniejszymi opłatami.

Napisany przez 2Escorpio
Doso pisze: VCBank*»*Home*»*Karten*»*MasterCard*»*premium MasterCard
Masz to? Czy jest dobra?

Napisany przez Doso
Nie, nie mam takiej karty, ponieważ odpowiednia karta jest dostępna bezpłatnie w moim koncie bankowym. Ale słyszałem dobre rzeczy o karcie Banku Karstadt-Quelle. VCBank jest następcą Banku Kartstadt-Quelle.

Napisany przez 2Escorpio
Doso pisze: Nie, w moim koncie osobistym mam bezpłatną kartę. Ale słyszałem dobre rzeczy o karcie Banku Karstadt-Quelle. Bank VCBank jest następcą Banku Kartstadt-Quelle.
Okay :-) Następca? tak... to ta sama bank.. został tylko wydzielony, aby uniknąć wpadnięcia w masę upadłościową. Wielu ludzi również nie ma już zaufania do nazw Karstadt i Quelle.

Napisany przez ProperSoul
ChriBo pisze: Dzień dobry, przez 42 lata prowadziłem życie bez karty kredytowej. Moja żona przekonała mnie jednak, że może być rozsądne wzięcie karty kredytowej na nasze wakacje letnie w Skandynawii. Jednak potrzebujemy zwykłej, solidnej karty kredytowej bez żadnych drogich dodatkowych usług. Nie chcemy zbierać mil na loty ani zawierać ubezpieczenia dodatkowego na zęby. Kto może polecić nam zupełnie prostą kartę kredytową? Dzięki, ChriBo
Moin Moin, moim zdaniem dla wakacji w Skandynawii najlepszym wyborem jest Bank DKB. Do zupełnie darmowego konta DKB Cash dołączona jest również karta VISA, również bez opłat. Przy użyciu karty VISA w kraju spoza strefy euro, czyli gdy płacisz kartą, pobierane są opłaty w wysokości 1,75% wartości transakcji. Jednak jeśli wypłacisz gotówkę z karty VISA w bankomacie, kosztuje to zerowy grosz. Więc zależy to od tego, gdzie w Skandynawii planujecie spędzić wakacje - Finlandia jest częścią strefy euro - powinniście sprawdzić, co jest bardziej opłacalne i czy lepiej będzie opłacić hotel gotówką niż kartą. Za konto nie pobierane są żadne opłaty prowadzenia, nawet jeśli nie jest używane przez miesiące. Mam nadzieję, że mogłem pomóc. Pozdrowienia propersoul

Napisany przez 2Escorpio
Czy jesteś pewien, że pobieranie gotówki w obcej walucie nie podlega również opłacie w wysokości 1,75%? Byłoby mi nowością, gdyby ta opłata za przeliczenie nie obowiązywała.

Napisany przez Erklaerbaer1234
Mam również kartę przedpłaconą, a konkretnie PAYANGO. Zwłaszcza gdy jedzie się na wakacje i nie korzysta się z karty Visa codziennie, karta przedpłacona jest najlepszym rozwiązaniem, prawda? Ponieważ karta PAYANGO jest dość tania (opłata roczna wynosi tylko 25€ dla osób powyżej 18 roku życia i 20€ dla osób w wieku od 12 do 18 lat). Doładowanie jest bezpłatne (co nie jest zawsze dostępne u innych dostawców!) i opłaty za transakcje zagraniczne w wysokości 1% należą do najniższych na rynku. Dodatkowo oferowane jest OPROCENTOWANIE SALDA w wysokości 1%! Jestem całkowicie zadowolony

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata