Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Kryteria udzielenia kredytu ratalnego

Napisany przez ADMCI4
Cześć tutaj w miłym forum, Jestem zamężna, mam troje dzieci i pracuję zawodowo. Moje miesięczne wynagrodzenie netto wynosi 940 euro, oprócz tego otrzymuję około 500 euro zasiłku na dzieci miesięcznie. Ponieważ niestety wykorzystałam mój debet w koncie do maksymalnej granicy i kosztuje mnie to naprawdę dużo pieniędzy raz na kwartał, chciałabym przekształcić go i wziąć na to kredyt. Podczas rozmowy z bankiem dowiedziałam się, że sama nie dostałabym kredytu, ponieważ moje dochody prawdopodobnie nie są wystarczające. Czy ktoś może mi powiedzieć, jakie kryteria trzeba spełnić, aby otrzymać kredyt ratalny w banku? Pozdrowienia Simone

Re: Kryteria udzielenia kredytu ratalnego

Napisany przez Moneyman
Cześć Simone, Podać odpowiedź na twoje pytanie nie jest łatwe, ponieważ zależy to od instytutu finansowego. Czasami nawet różni się to, czy zdecydujesz się ubiegać o kredyt osobiście w oddziale banku, czy przez internet (w tym samym banku), ponieważ różne kryteria mogą wpływać na decyzję. Ogólnie rzecz biorąc, powinieneś wykazać solidne zarządzanie budżetem. Innymi słowy, powinno wpływać więcej pieniędzy niż wypływać. Uważaj! Argumenty typu Mieszkanie opłaca mój mąż rzadko są brane pod uwagę, jeśli twój mąż nie podpisuje umowy kredytowej. Po drugie, twoje dotychczasowe zobowiązania powinny być uregulowane i być w odpowiednim stosunku do twojego dochodu. Małe ABC dla zrozumienia bankowości: Ty i twój mąż rozstajecie się w ciągu miesiąca (przy zaciąganiu kredytu nie wiedzieliście o tym oczywiście). Z dochodem 900 € i 3 dziećmi znajdujesz się poniżej każdego progu zajęcia komorniczego, musisz płacić własne czynsze itp. Jeśli mogę zasugerować rozwiązanie: Istnieje kilka banków oferujących tzw. kredyt dla gospodyń domowych w standardowej ofercie. Dla niewielkich kwot netto (do około 7000 €) wystarczy przedstawić zaświadczenie o dochodach twojego męża, aby jego dochód (który jest zdecydowanie obecny) został uwzględniony w obliczeniach nawet bez jego podpisu. Jeśli powyższe warunki są spełnione, udzielenie kredytu nie powinno stanowić problemu. Jednakże warunki kredytowe mogą nie być bardzo korzystne. Z pozdrowieniami! Moneyman

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata