Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Opłaty za doradztwo finansowe w Sparkasse

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Jestem dopiero od kilku miesięcy w Niemczech i pochodzę z Szwajcarii. Znalazłem dobrą pracę i w najbliższym czasie chcę razem z moją dziewczyną kupić małe mieszkanie. Ponieważ planujemy sfinansować ją, chcielibyśmy najpierw umówić się na spotkanie doradcze w Sparkasse. Ile kosztują ogólnie takie spotkania doradcze, szczególnie w Sparkasse? Na pewno nie są one bezpłatne, jeśli nie ma się tam konta, prawda? JunkerJo

Napisany przez 2Escorpio
Myślisz o poradach dotyczących możliwości finansowania? - Są one bezpłatne... chociaż nie masz tam konta, chcą ci coś wcisnąć lub mają nadzieję, że zostaniesz ich klientem. Mała wskazówka: Jeśli zamierzasz odwiedzić kilka banków... zwróć uwagę, aby nie każdy pytał o twoje zapytanie do Biura Informacji Kredytowej... wiele zapytań kredytowych może obniżyć twój wynik w BIK!

Napisany przez yamahama
W przypadku Schufy: Jeśli nie zostało złożone konkretne zapytanie finansowania (czyli za pomocą wniosku), banki faktycznie nie powinny ani nie powinny dokonywać regularnego zapytania w Schufie, które mogłoby obniżyć wynik. W takich przypadkach istnieje inny rodzaj zapytania w Schufie (już zapomniałem, jak się nazywa).

Napisany przez 2Escorpio
yamahama pisze: Odnośnie do Schufy: Jeśli nie zostało złożone konkretne zapytanie finansowe (czyli poprzez wniosek), banki zazwyczaj nie powinny ani nie powinny przeprowadzać regularnego zapytania do Schufy, które mogłoby obniżyć wynik. Dla takich przypadków istnieje inny rodzaj zapytania do Schufy (już zapomniałem, jak się nazywa).
Masz rację... jednak nie wszyscy pracownicy banku tego przestrzegają, a niektórzy nawet o tym nie wiedzą. To, co czasem widzimy w informacjach z Schufy o klientach i co inne banki sprawdzały, jest czasami przerażające... na przykład pytanie o kredyt przy koncie osobistym *g*

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata