Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Zablokowanie karty kredytowej bez powiadomienia właściciela karty.

Napisany przez ADMCI4
Cześć cześć! Podczas jednej z moich ostatnich wizyt na stacji benzynowej chciałem uregulować dość wysoki rachunek kartą kredytową. Jednak już przy kasie dowiedziałem się, że niestety z jakiegoś powodu to nie jest możliwe. Ponieważ nie mogę sobie wyobrazić, że karta jest fizycznie uszkodzona, zakładam, że została zablokowana. Jednak nie otrzymałem żadnego powiadomienia ani informacji od żadnej strony. Czy jest zgodne z prawem, że w przypadku blokady karty nie jestem informowany? Jest to dość nieprzyjemne i zawstydzające, gdy próbuje się zapłacić kartą i nie udaje się.... Pozdrowienia, Nurkowiec

Re: Zablokowanie karty kredytowej bez powiadomienia właściciela karty.

Napisany przez 2Escorpio
Co to znaczy być poinformowanym? Jeśli karta kredytowa zostanie zablokowana, istnieje ku temu jakiś powód... na przykład:
Podejrzenie oszustwa (może to być nawet osoba, która zapisała numer podczas płacenia)
Negatywny wpis w rejestrze Schufa odkryty przez bank po ponownej weryfikacji Schufy, na przykład po automatycznym zwiększeniu limitu.
Problemy z płatnością... czy pieniądze zostały przelane z konta źródłowego zbyt późno?
Karta używana inaczej niż miesiące/lata wcześniej (na przykład nigdy wcześniej nie zamawiano online, a w tym miesiącu zamówiono kilkakrotnie i za większe kwoty)
Przekroczenie limitu... to może się łatwo zdarzyć przy rezerwacjach bezpieczeństwa hoteli / wypożyczalni samochodów.
Być może karta jest uszkodzona, lub terminal stacji benzynowej nie mógł się połączyć z Visa/Mastercard itd.?
W każdym przypadku zostaniesz poinformowany o blokadzie, ale dopiero po jej dokonaniu, a nie przed... jest logiczne, prawda? *g*

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata