Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Wniosek o drugą kartę kredytową w przypadku zablokowania pierwszej

Napisany przez ADMCI4
Jakiś czas temu dostałem od mojego banku karty MasterCard, którą również używam. W jakiś sposób MasterCard wydaje się nie być osobną organizacją kart kredytowych, lecz należy do instytucji kredytowych. Być może dlatego mój bank ma możliwość zablokowania mojej karty MasterCard, jeśli moje konto jest przekroczone. Czy mogę ubiegać się o drugą kartę w innej organizacji kart kredytowych, jeśli moja pierwsza karta została zablokowana przez bank? Z góry dziękuję, Marc

Re: Wniosek o drugą kartę kredytową w przypadku zablokowania pierwszej

Napisany przez 2Escorpio
Na cóż... czy Mastercard/Visa jest organizacją kart kredytowych... co do tego można dyskutować... przynajmniej twoj bank ponosi odpowiedzialność, jeśli karta nie zostanie opłacona i egzekwuje to od ciebie. Pytanie... po co ci karta kredytowa, jeśli twoja obecna została zablokowana z powodu przekroczenia stanu konta? Czy nie sądzisz, że karta debetowa lub nawet gotówka byłaby skuteczniejsza? - Ale to nie moja sprawa. Jeśli twoja karta kredytowa została zablokowana z powodu przekroczenia stanu konta... ale zawsze była w pełni opłacona / pobierana ZEWNĄTRZ LIMITU DEBETOWEGO... nieprzekroczony limit! W takim przypadku nie ma powodu zgłaszać tego do Biura Informacji Kredytowej. Więc jeśli nie masz żadnych długów ani zamknięcia konta/karty z powodu niepłacenia... aplikowanie o kartę kredytową w inym banku nie powinno być problemem (o ile masz stałe zatrudnienie). Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata