Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Bankowość internetowa, stare transakcje

Napisany przez ADMCI4
Czytałem, że podczas bankowości internetowej można zobaczyć transakcje przez 180 dni. Czy to dotyczy od momentu ustawienia bankowości internetowej, czy jeśli złożę wniosek o bankowość internetową, czy wtedy będę mógł zobaczyć także istniejące konta (z transakcjami starszymi niż 180 dni)? W zasadzie nie potrzebuję bankowości internetowej, ale potrzebuję starsze transakcje lub potwierdzenia, których bankomat banku mi nie wydrukuje, czy będę w stanie je zobaczyć online? Przy okazji, chodzi o Deutsche Bank 24, czy są różnice między bankami?

Napisany przez Moneyman
Uznania oraz obciążenia są widoczne przez 180 dni od daty księgowania. Jeśli wykonano przelew przed 182 dniami, nie będzie on już widoczny. Nie do końca rozumiem, co chcesz przekazać poprzez od momentu aktywacji i kolejne zdania. Edytując: Zazwyczaj po aktywacji powinieneś również mieć dostęp do transakcji z ostatnich 180 dni. Jeśli o to chodziło.

Napisany przez 2Escorpio
On twierdzi, że jeśli ustawia dziś bankowość internetową, czy będzie mógł wstecznie przeglądać swoje transakcje z ostatnich 180 dni. To zależy od konkretnej banku. Na przykład, w Sparkasse to nie jest możliwe.

Napisany przez ADMCI4
W przypadku BD24 również nie działa, dziś dostałem OnlinePIN (jeszcze nie dostałem listy TAN) i zalogowałem się, tylko widziałem ostatnie 2 transakcje. Kiedy kliknąłem na 180 dni (co jest maksymalną liczbą dni), nie wyświetliło się nic więcej. Szkoda, bo potrzebuję tych informacji, zawsze pojawia się ktoś dużo później i chce ode mnie potwierdzeń, a potem ma to być moim problemem, jak to zrobię... No cóż. Dziękuję mimo wszystko.

Napisany przez 2Escorpio
stechus kaktus pisze: Także przy BD24 nie, dostałem dziś OnlinePIN (jeszcze żadnej listy TAN) i zajrzałem, tylko dwie ostatnie transakcje, gdy kliknę na 180 dni (to maksimum), nic więcej się nie wyświetla. Szkoda, bo zawsze kiedy ktoś przychodzi później, chce dowodów na coś i nagle moim problemem jest, jak to zrobić... No cóż, szkoda. Dziękuję mimo wszystko.
Możesz je zażądać w banku... ale to kosztuje pieniądze.

Napisany przez Doso
Banki mogą śledzić transakcje nawet z dalekiej przeszłości i wygenerować odpowiednie dokumenty potwierdzające. Jest to jednak obarczone opłatami, zwłaszcza jeśli chodzi o transakcje sprzed kilku lat, co może być dość kosztowne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata