Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: banki

Napisany przez ADMCI4
Jak daleko jeszcze wzrosną szwajcarskie banki UBS/CS, gdzie myślicie, że jest górna granica :?: Który z nich jest waszym ulubionym :?: Dziękuję za waszą opinię :P

Napisany przez kandinski
Pytanie brzmi raczej krótko- czy długoterminowo... Krótkoterminowo (do końca roku) oba prawdopodobnie wzrosną o kolejne 10-20%, długoterminowo każdego roku o 5-15% Mój faworyt to CS

Napisany przez 2cybercrash
Pytanie jest naprawdę świetne. Gdybym tylko mógł na nie odpowiedzieć? Moim zdaniem UBS/CS poradziły sobie całkiem nieźle. Od dłuższego czasu nie mam już CS, a od niedawna również nie mam UBS. Początek lutego był przyjazny, teraz zmierzamy w kierunku niepewnego okresu, a potem, w marcu, czeka nas duży termin opcji. Ja jestem po prostu obserwatorem, mam trochę gotówki w zapasie jako ostrożność.

Napisany przez ADMCI4
Mogę sobie wyobrazić, że CS dobrze działa aż do numerów, a następnie w zależności od dywidendy może się najpierw skonsolidować. ops:

Napisany przez ADMCI4
Preferuję CS. Dywidenda jubileuszowa mogłaby również ponownie podtrzymać wzrost. Jednak UBS i CS należy traktować ostrożnie, jeśli spodziewa się spadku rynku akcji od marca do jesieni. Prognozowane przez analityków na akcję CS to 5,59 CHF. Perspektywa na 2006 rok wynosi 6,14. Pytanie brzmi czy można ufać analitykom... Jeśli tak, to cena akcji CS mogłaby w tym roku osiągnąć nawet 86 CHF (przy stałym wskaźniku KGV). Jeśli dogoniłaby poziom UBS, mogłoby być nawet więcej. Z kolei za UBS przemawia fakt, że od pewnego czasu nie zawiodła... U mnie pozostaje lekkie zdenerwowanie, ale nadal jestem aktywny.

Napisany przez ADMCI4
Jestem teraz też mocno zaangażowany w bankach i zastanawiam się, czy powinienem wyjść na zewnątrz :?:

Napisany przez ADMCI4
Jeśli chcesz być po bezpiecznej stronie, to z wyjściem nie jest tak źle, ponieważ jest niewielu takich jak ja, którzy wierzą w kursy około 100 w CS i 160 w UBS. Podobnie, istnieje duże prawdopodobieństwo rozczarowania przy bardzo wysokich oczekiwaniach, a kursy są zaprogramowane do gwałtownego spadku (patrz Google). Masz jeszcze dwa dni na podjęcie decyzji Powodzenia.

Napisany przez ADMCI4
Do kiedy wierzysz w cenę 100.- w CS, ja też raczej uważam, że może spaść nawet do 85 .- dość szybko Marzec 06 :P :?: :?:

Napisany przez ADMCI4
https://akcje.onvista.de/analizy-s...l?ID_OSI=87590 tutaj są oczekiwane zyski. W bankach oczekuję przyjemnej muzyki do połowy roku. Ale nawet jeśli ta muzyka ma zaimponować, liczba 100 jest bardzo optymistyczna i na pewno są tacy, którzy uważają mnie za szalonego Ale przyjmując, że wielu posiadaczy akcji już ma ładne zyski, nie zaszkodzi zrealizować pewnej części, ponieważ tytuły stają się stopniowo podatne na niespodzianki w dół.

Napisany przez ADMCI4
Wyniki zwycięzcy UBS w dolnym zakresie analityków, ale minimalnie Dywidenda 3,8 (2,7% dzisiaj) Działania akcyjne 1:2 w połowie roku. Pozytywna prognoza dla sektora bankowego od Pana Wuffliego. Nawet po roku 2006. Niemniej jednak, pozytywny nie oznacza automatycznie kontynuacji tego tempa wzrostu... Zobaczymy, co na to giełda.

Napisany przez richard100
giełda w Minusie. Na razie to jeszcze nic nie znaczy.. ale.... :cry: Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4
Według danych CS jest prawdopodobnie lepszy dla zysków kursowych, chociaż ryzyko jest zapewne większe :?: :!: Gdzie widzicie kursy do końca roku :?:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata