Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Czy warto rozważyć prywatne ubezpieczenie emerytalne nawet po ukończeniu czterdziestu lat?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, szczerze mówiąc, nigdy dotąd nie myślałem o prywatnej emeryturze. Właściwie nawet brakuje mi na to pieniędzy. Jednakże ze względu na to, że praktycznie każdy w moim znajomym kręgu ma jakąś formę zabezpieczenia na starość, zastanawiam się, czy nie powinienem poświęcić kilku euro na ten cel. Mimo to mam już prawie pięćdziesiąt lat i w ogóle nie wiem, czy teraz jeszcze warto. Czy będę w stanie zaoszczędzić wystarczająco dużo pieniędzy do mojej emerytury, aby faktycznie ją ulepszyć? Kto może mi polecić formę inwestycji?

Re: Czy warto rozważyć prywatne ubezpieczenie emerytalne nawet po ukończeniu czterdziestu lat?

Napisany przez RSpecunia
Cześć Hahnenschrei, co dokładnie rozumiesz przez oszczędzanie wystarczającej ilości pieniędzy? Oczywiście możesz jeszcze wykupić dodatkowe zabezpieczenie emerytalne. Istnieją różne opcje, w których państwo może ci pomóc. Zawsze mówię: lepsza jest mała dodatkowa emerytura niż żadna! Skontaktuj się z niezależnym doradcą, który udzieli ci informacji. W razie pytań pisz śmiało wiadomość prywatną. Z pozdrowieniami, RS

Napisany przez Gerd
Cześć Kiedy masz niemal czterdzieści lat? Zawsze można coś zrobić na starość. Masz przecież co najmniej 17 lat do emerytury. Jednakże nie wystarczy tu kilka euro. Wysokość funduszu emerytalnego, jaki chcesz zbudować, zależy od Twojego dochodu. Pewnie można również skorzystać z dofinansowania państwowego. Jednakże jest ono uzależnione od dochodu. W Twoim przypadku z pewnością korporacyjne ubezpieczenie emerytalne jest jednym z najtańszych rozwiązań.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata