Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie bez wkładu własnego pomimo kryzysu finansowego

Napisany przez ADMCI4
Cześć... Ostatnio słyszałem, że banki i oszczędności nie udzielają już kredytów hipotecznych osobom, które nie posiadają wkładu własnego. Stali się ostrożni ze względu na ogólny kryzys finansowy... Rozumiem to z jednej strony, ale z drugiej strony zakup własnego mieszkania jest korzystny z myślą o późniejszej sytuacji finansowej na starość. Ponadto moje dochody są wystarczająco wysokie, że mogę sobie pozwolić na wysoką czynsz. W takim razie mogę spłacać raty kredytu hipotecznego bez wkładu własnego. Czy istnieją jeszcze banki, które udzielają kredytów hipotecznych na zakup nieruchomości bez wkładu własnego? Moja spółdzielnia oszczędnościowa na pewno tego nie robi. Pozdrowienia, Arno

Napisany przez forward78
Cześć, nie podpisałbym tego w ten sposób. W zasadzie koszty dodatkowe związane z zakupem (opłaty notarialne, podatki od nieruchomości, ewentualnie prowizja dla pośrednika) powinny być pokryte z własnego kapitału. Gdy wszystko wyniesie około 8-10%, wtedy można już liczyć. Alternatywnie: bardzo wysokie comiesięczne dochody.... ale wtedy zazwyczaj również kwestia własnego kapitału zostaje rozwiązana.... Pozdrowienia

Napisany przez micheldeutscher
Nie ma sensu => Dlaczego? Własnej siły finansowej/nieujęcia nigdy nie przeceniać. Pozostawić pewne pole do popisu, nie przewidywać zbyt skąpo. Bezrobotny => ponad rok => Hartz4/ALG II => 350 euro miesięcznie. Widzę to nawet u znajomych, w zapałach, w szale budowlanym (pierwszy Dom, budowa to zabawa, wydarzenie i zabawa).... większe, wyższe, szybsze.... Całkowicie przeceniane.... już nie mogą nadążyć z ratami. Zawsze stój twardo na ziemi, być może buduj nieco mniejszy Dom (Dom z gotowych elementów) z dużą ilością własnej pracy powinien jeszcze udać się prawidłowo. Pozdrowienia

Napisany przez RSpecunia
Najlepiej skonsultować się tutaj z niezależnym pośrednikiem, który współpracuje ze wszystkimi bankami. INFOS W razie dodatkowych informacji zapraszam do wysłania wiadomości prywatnej.

Napisany przez MThiemann
Cześć Arno2012, Nadal istnieją możliwości finansowania bez wkładu własnego - szczególnie jeśli dysponujesz wystarczającym dochodem. Banki pobierają nieco wyższe odsetki za wyższy poziom obciążenia zabezpieczeń, ale wciąż istnieją na to rozwiązania. Ostatnio zrealizowałem kilka takich projektów finansowanych na korzystnych warunkach. Jeśli chcesz, skontaktuj się ze mną e-mailem, a przygotuję dla Ciebie kilka informacji. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata