Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: bezpieczne inwestycje pieniężne???

Napisany przez ADMCI4
Hallo, Mam 18 lat i obecnie uczę się zawodu. Mam konto osobiste w Volksbanku z saldem 300 € i stopą oprocentowania 3%, która wypłacana jest co kwartał. Ponieważ zazwyczaj otrzymuję tylko około 20% odsetek, chciałbym tę kwotę bezpiecznie ulokować. Ale jak to zrobić? Chciałbym osiągnąć większe zyski niż obecnie, ale równocześnie uczynić to bezpiecznie i niezbyt skomplikowanie. Co byś polecił? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Andreas

Re: bezpieczne inwestycje pieniężne???

Napisany przez EuroPaule
Andreas91 pisze: mam obecnie konto osobiste w Volksbank z saldem 300€ i oprocentowaniem 3%, które wypłacane jest kwartalnie
Cześć, jeśli to prawda, to obecnie jest to rewelacyjna stopa zwrotu! Jednak nie mogę sobie tego wyobrazić. Lepiej przeczytaj jeszcze raz dokładnie. Cytat Andreas91 bo zwykle wynosi około 20% kwartalnie czy chodzi Ci może o 20 euro? Cytat Andreas91 powinno być bardziej opłacalne niż to, co teraz dostaję, ale też musi być pewne i niezbyt skomplikowane co byś polecił Żyjemy w czasach historycznie niskich stóp procentowych. To, co wydaje Ci się niskie, jest w rzeczywistości adekwatne do rynku, a jeśli podana liczba jest prawdziwa, to nawet rewelacyjne! Wyższy zwrot z inwestycji oznacza większe ryzyko! Pozdrawiam, Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata