Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Skutki kryzysu w Grecji dla giełdy niemieckiej

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry......... Mam ogromny strach, że kryzys finansowy w Grecji będzie miał daleko idące konsekwencje i będzie miał trwały wpływ na krajowy krajobraz giełdowy. Właśnie zainwestowałem w obiecujące akcje, ponieważ sytuacja gospodarcza w Niemczech wyraźnie poprawiła się po kryzysie i kursy rosły. Czy jest zalecane sprzedać te akcje teraz szybko, aby w ogóle coś za nie dostać, czy jak oceniacie rozwój sytuacji? Jakie jest ryzyko, jeśli je zachowam? Wartość tych akcji wynosi około 12 000 euro. To dużo pieniędzy dla mnie i chciałbym się zabezpieczyć........ Miraculix.......

Napisany przez Graufell
Jeśli chcesz być pewien i spać spokojnie w nocy, to inwestycje w akcje nie są odpowiednie. Poza tym, jeśli masz kilka naprawdę dobrych dywidendowych spółek w portfelu, to co innego. Na przykład Deutsche Telekom. Obecnie globalne rynki finansowe są bardzo nerwowe. Wystarczy tylko śledzić DAX lub Dow Jonesa i zobaczyć, jak reagują, gdy znów pojawia się złe wieści. No cóż, ostatnie nadeszły w piątek. Hiszpania została zdegradowana pod względem wiarygodności kredytowej. Prawdopodobnie od poniedziałku o godzinie 9 znów pójdzie to w dół. Dow Jones już spadł. Rynek jest tak nerwowy, że nawet dobre wieści nie pomagają. Chiny pozostają zaangażowane w strefę euro. Interesuje to tylko przez kilka godzin. Firmy znów osiągają duże zyski. Nikogo to nie interesuje. Zaledwie jedno przedsiębiorstwo zostało uratowane, a już następne jest zagrożone. To nie najlepszy czas na akcje i spokojny sen. Lepiej jest zainwestować lub roztoczyć swoje pieniądze gdzieś indziej i czekać na spokojniejsze czasy. Dobre opcje to fundusze defensywne lub konta oszczędnościowe. Jakie akcje posiadasz? Kiedy je kupiłeś i za jaką cenę?

Napisany przez EuroPaule
Cześć, właśnie zainwestowałem w obiecujące akcje brzmi jak: Kupiłem akcje, ponieważ zauważyłem, że w ostatnim czasie osiągnęły one dobre zyski i chciałem się podłączyć do tego trendu. Typowe zachowanie niestety dla niemieckich inwestorów prywatnych. Każdy człowiek powiedziałby: Kupić tanio, sprzedać drogo. Tylko w przypadku akcji każdy chce kupować dopiero, gdy tanio już minęło. Ogólnie rzecz biorąc, akcje to nic innego jak środek nasenny. Obecnie ryzyka na rynkach są ogromne i nieprzewidywalne. Grecja to tylko czubek góry lodowej. Pod powierzchnią wody ukrywają się Wielka Brytania, Stany Zjednoczone i Japonia. Ponadto istnieją poważne problemy na rynku nieruchomości w USA. To wszystko nie jest dla spokojnych nocy. Raczej dla łowców okazji, których proch już jest suchy. Pozdrowienia, Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata