Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Sprzedaż ubezpieczeń na życie lub emerytalnych, - Zakup itp.

Napisany przez MWPAg
Do interesantów, r n r n po podstawowych badaniach dotyczących głównie negatywnego rozwoju wartości Państwa ubezpieczenia na życie lub emerytalnego, kontraktu oszczędnościowego lub nawet inwestycji w całkowicie nierentowne UPR r n („ubezpieczenie od wypadków z zwrotem składki”), r n r n słyszeli Państwo o możliwości sprzedaży swojej odpowiedniej umowy kapitałowej. R n r n To prawda.... ale kto jest odpowiednią i godną zaufania firmą partnerską? R n r n Wiele dostawców z często podejrzanymi inwestycjami i obietnicami zwrotów lokują swoje oferty. r n r n Oferują natychmiastowe wypłaty do 15% więcej, obliczone na dotychczasowej wartości wykupu, do 300% dodatkowej liczby płatności, o okresach karencji wynoszących co najmniej 6-8 lat, aż po zwrot kwoty wykupu poprzez ratyfikacje lub liniowe warianty wypłat w okresie od 10 do 20 lat. r n r n Nie wszyscy dostawcy są godni zaufania, tutaj należy zachować OSTROŻNOŚĆ. r n r n Zweryfikowaliśmy wszystkie oferty, z dużym nakładem pracy nawet odwiedziliśmy prezentacje poszczególnych dystrybutorów, oceniliśmy je i jeśli to konieczne, sprawdziliśmy także sprawozdania finansowe. r n r n Tylko nieliczni z dostawców mogą zrealizować swoje obietnice. r n r n W większości przypadków realizacja będzie możliwa tylko wtedy, gdy będą stale nabywane lub suplementowane nowe umowy. R n r n Wynika to z faktu, że podejmowane są ogromne kapitały, aby nabyć te obce pieniądze, na przykład dla sowitych prowizji dla dystrybutorów, prezentacje, drogie zachęty dla udanych kupujących, ale także na opłacalne terminy z centrum telefonicznego. R n r n Dokładnie te inwestycje będą początkowo pobierane z wartości wykupu nabytych kwot, ponieważ zazwyczaj nie ma żadnego lub zbyt mało kapitału własnego, a także banki unikają zamierzonych działań i nie chcą finansować. R n r n Oczywiście, ze względu na masę pracowników sprzedaży, obecnie jest dostępny znaczny kapitał, a pierwsze wypłaty mogą już być dokonywane, ale ostatecznie modele zwrotu pieniędzy są pobierane z kwot zakupionych i wypłacanych przez ubezpieczycieli kapitałowych z zakupionych kwot. r n r n Z nielicznymi wyjątkami, kupujący istnieją tylko od 2-3 lat i wykorzystują zakupy do pozyskiwania środków na własne częściowo zabezpieczone, ale najczęściej podejrzane pomysły biznesowe. W końcu jest to tylko pożyczka od posiadacza polisy do kupującego, aby ten mógł zrealizować swoje pomysły na biznes. r n r n Zazwyczaj firmy składają się tylko z małych spółek GBR lub GMBH, a w przypadku utraty płynności również linia ratunkowa jest szybko wyciągana, a kapitał inwestora znika w mroczne kanały. r n r n Dlatego jeśli chcesz sprzedać swoją polisę lub szukasz niezobowiązującej i neutralnej pomocy, pomozemy Ci pod: r n r n Mehrwertpolice.de - do 300% więcej w przypadku sprzedaży swojej polisy r n r n Prosimy o wyrozumiałość, że jest to reklama. Ale w końcu trzeba zwrócić na siebie uwagę, jak inaczej, jeśli nie za pośrednictwem forów. r n r n W informacji: Przy skrócie Ag nie chodzi o spółkę akcyjną, ale o wspólnotę składającą się z osób, które stale zajmują się tym tematem. r n r n Z wyrazami szacunku r n r n MWPAg

Napisany przez Mike Spezi
Aha, a więc nie należysz do tych podejrzanych skupujących? Może więc możesz mi odpowiedzieć, dlaczego chcesz skupić moje tak fatalne ubezpieczenie chętniej. Zwłaszcza to, które w swoich wypłatach pozostają zwolnione z podatku. Negatywny rozwój wartości? Moje wpłaty kapitałowe zostały potrojone! Zgadza się. To nie jest portal sprzedaży. Pozdrowienia Mike

Napisany przez Svewa
Jakie jest Państwa zdanie na temat UNITED CIRCLE MANAGEMENT AG | Regensburg?

No cóż, jedyną rzeczą, którą chciałbym osiągnąć, to miła blondynka na twojej stronie głównej!

Napisany przez Gerd
Tak, o.k. Mike. Ale to teraz nie jest takie rewolucyjne. Ale żarty na bok. Jaka to jest firma o zasięgu światowym, która tutaj robi reklamę. Na stronie internetowej mowa jest o MehrWert Vertriebs Ag. W rzeczywistości jednak jest to gmbh. ... [Treść częściowo usunięta; Administrator] ...

Napisany przez Planvoll
Znowu jeden, kto chce szybko zarobić pieniądze! Ale może to też być ekscentryczny multimilioner, który chce wykupić kiepskie walizki LV z powodów społecznych, a następnie przekazać je na cele charytatywne! Chłopaki, ludzie są głupi, żeby w to wierzyć!

Napisany przez MWPAg
Mike Spezi pisze: Aha, a ty nie należysz do tych podejrzanych kupców? Być może możesz mi wyjaśnić, dlaczego chcesz kupić moje tak okropne ubezpieczenie. Zwłaszcza to, które wypłaty są wolne od podatku. Negatywny wzrost wartości? Moje wpłaty kapitałowe zostały potrojone! Zgadza się. To nie jest portal sprzedażowy. z poważaniem mike
Szanowny Panie Hansen (Mike Spezi), Proszę o wyrozumiałość za opóźnioną odpowiedź na Twój inteligentny wpis. Spędziłem kilka dni zasłużonego urlopu :-) Gdybyś czytał uważnie, zrozumiałbyś nasze zamiary i powstrzymałbyś się od niekwalifikowanych wypowiedzi. Rozumiem, że mogą się Panu rodzić uczucia samotności jak Robinson Crusoe na bezludnej wyspie, daleko od rzeczywistego świata, gdzie jedynym kontaktem z szerokim światem jest internet i jego fora, ale proszę, zachowajmy więcej obiektywności i nie dyskutujmy w sposób kontrowersyjny tak jak robisz to w licznych i często bezsensownych komentarzach na temat produktów konkurencji na tym forum. Ludzie o Twoim charakterze są główną przyczyną tego, że czytelnicy nie chcą brać udziału w internetowych dyskusjach i fora często są uważane za miejsce negatywne. Zwłaszcza w obszarze finansowym. Temat portalu sprzedażowego To aroganckie próby pouczenia mnie, że to nie jest portal sprzedażowy, a jednak nie przegapujesz żadnej okazji, aby ciągle zwracać uwagę na swoje produkty. Moja rada dla Ciebie to zmień terapeutę :-) Ogólnie! Osobiście, uważam, że Debeka nie jest taka zła, w porównaniu do innych firm działających na rynku, potwierdzam także akceptację ich produktów, ale to nie poprawia Twojego zachowania. Jednak jako były pracownik finansowy w branży ubezpieczeniowej z dystrybucją największych towarzystw ubezpieczeniowych na rynku europejskim i rodową tradycją w tej branży, która rozpoczęła się w 1960 roku założeniem biura ubezpieczeniowego przez ojca, aż do 2005 roku, gdy znajdowało się w posiadaniu rodziny, oraz z historią sukcesów sięgającą już ponad 45 lat doświadczenia, uważam, że mogę pozwolić sobie na stwierdzenie, że znam rynek nieco lepiej. Oczywiście, znam strukturę firmy Debeka. Jako kierownik okręgu jesteś pracownikiem objętym obowiązkowym ubezpieczeniem społecznym i musisz uzasadniać część swojego wynagrodzenia częścią produkcyjną, co jest dla Ciebie trudne ze względu na Twój portfel produktów. Dlatego mogę zrozumieć Twoje niezadowolenie, które wyrażasz nieustannie we wszystkich swoich wpisach. Być może spróbujesz niezależności, aby móc zaproponować swoim klientom rzetelną poradę. To działa dobrze, uwierz mi. Mój ojciec zawsze mawiał: Istnieją tylko trzy zawody, które są wartą dyskusji w zakresie dystrybucji ubezpieczeń: 1: członek zarządu koncernu ubezpieczeniowego 2: generalny agent 3: niezależny makler. Reszta pośrodku nie ma ani profilu, ani kompetencji, ani wystarczającego dochodu. Do której kategorii się zaliczasz? JA to wiem! Nasz portal, którego chciałem Cię zainteresować, służy dokładnie temu samemu stanowisku, które sam reprezentujesz. Chcemy udzielić ewentualnym zainteresowanym, którzy z własnej motywacji mają zamiar kupić ubezpieczenie kapitałowe z niskimi stopami zwrotu, a brak doświadczenia nie pozwala im odróżnić dobra od zła, wsparcia, ponieważ znamy rynek, dokładnie go przeanalizowaliśmy i nasze wnioski oraz dziesięcioletnie doświadczenie mogą przyczynić się do tego, że wniesiemy swój wkład w ochronę gospodarki. Musimy wszyscy walczyć z tymi szarymi rynkami. Ty z Twojej strony, my z naszej. I to, że chcemy otrzymać wynagrodzenie za nasze usługi, jeśli przyniesie to klientowi lepsze korzyści, jest oczywiste, czy musiałbym wytłumaczyć Ci zasady ekonomii. Albo czy sądzisz, że Twoje dochody pochodzą z jałmużny? Raczej nie. Albo czy mam Ci wyjaśnić, z jakiego źródła pochodzi Debeka i z jakim klientelą ta firma się zajmuje. Myślę, że wzbudziłbym negatywną dyskusję polityczną, czego nie chcemy, prawda? Wszyscy powinniśmy raczej skupić się na walce z tymi szarymi rynkami, których poziom nie jest kontrolowany finansowo, niezależnie od dochodu. To tylko nasz cel. I proszę o wybaczenie, że nie chcemy pracować za darmo. Jednak jeśli po skonsultowaniu z nami przez nasz portal stwierdzimy, że umowa nie powinna zostać zawarta, jesteśmy równie uczciwi i informujemy zainteresowanego oraz nawet udzielamy bezpłatnych porad. Pozdrowienia MWPAg

Napisany przez Planvoll
@MWPAg Po pierwsze, wasze posty są pełne niedbałości i błędów, a po drugie mam dla was wiadomość zaufania, że dla długoletniego kierownika obszaru Debeki jest nadzwyczaj trudno zarobić mniej niż 75 000 EUR rocznie! (o późniejszym ZVK teraz nie będę mówił) Nie muszę im mówić ile musi zarabiać przedsiębiorca, aby faktycznie osiągnąć to samo! Nawet jeśli teraz napiszę im, że wielu kierowników obszarów Debeka zarabia o wiele więcej, to prawdopodobnie ich to nie zszokuje, ponieważ prawdopodobnie unoszą się w zupełnie innych sferach. Pozdrowienia P.S. Nie mogą sobie nic wymagać! Z powodu swojego (rzekomego) doświadczenia raczej powinni być skłonni do zachowania długoterminowych, w pełni opłacanych i zwolnionych z podatku świadczeń emerytalnych dla klientów! Jeśli jednak zdołają dodatkowo umieścić jedną ze swoich usług, to powinno mi to być obojętne!

Napisany przez MWPAg
Svewa pisze: Co sądzisz o UNITED CIRCLE MANAGEMENT AG | Regensburg ?
United Circle Management jest częścią portfela produktów Best Life Selekt AG. Zarządy i rady nadzorcze wzajemnie się przemieszczają i kontrolują te przedsiębiorstwa. Jest to na pewno nie negatywne, nawet jeśli na pierwszy rzut oka tak może wyglądać. Allianz ma wiele powiązań, ale nikt się tym nie martwi. Inicjująca firma Best Life Selekt AG to niemiecka spółka dystrybucyjna Sam AG ze Szwajcarii. Dlatego jest to niemiecka instytucja zewnętrzna, ponieważ chcieli zapewnić klientom niemieckie prawo umów. Umowy są więc zawierane na mocy prawa niemieckiego, a nie szwajcarskiego, co przynosi jedynie korzyści w razie sporu. Best Life Selekt współpracuje wyłącznie z depozytariuszem. Planowany wkład jest przekazywany na zabezpieczone konto, co oznacza, że dystrybutor nie ma dostępu do majątku. Za tym stoi zarządca majątku, który zarządza zdeponowanymi środkami klientów. Inwestycje to produkty takie jak Sonic, Life Bonds, by wymienić tylko kilka. Pierwsze wrażenie jest godne zaufania. Kapitał własny jest około 10 razy większy niż u większości dostawców. To naprawdę imponujące. Należy też zauważyć, że zarządca majątku istnieje już od lat 80. z imponującym bilansem sukcesu. Będziemy obserwować dalej. Jeśli wskazywać będą na negatywny rozwój, natychmiast przekażemy o tym informację. Mam nadzieję, że mogłem pomóc Sweva.

Napisany przez MWPAg
Mike Spezi pisze: Tak więc jedynym celem, którym dążyłbym do United, jest miła blondynka na Państwa stronie głównej!
Dokładnie to jest poziom, który potwierdza twój dowcipny wkład.

Napisany przez MWPAg
Gerd pisze: O.k. Mike. Ale to nie jest nic rewolucyjnego. Ale żarty na bok. Co to za firma światowa, która tutaj robi reklamę? Na stronie internetowej mowa o MehrWert Vertriebs Ag. W rzeczywistości jednak jest to spółka cywilna.
Cześć Gerd, Serdecznie dziękuję za Twoją sugestię. Faktycznie, tutaj pojawił się mały błąd. Dzięki za uwagę. Natychmiast poinformowałem o tym programistę. Mamy biuro w nieruchomości. Nigdy nie było mowy o firmie światowej, to tylko Twoja nadęta wypowiedź. Ag oznacza Arbeitsgemeinschaft (stowarzyszenie robocze), stąd też GbR. Muszę przyznać, że jestem lekko zaskoczony, że tutaj użytkownicy chcą wnosić wkład, a nawet nie potrafią odróżnić podstawowych pojęć. Najważniejsze, żeby zanieczyścić powietrze.

Napisany przez MWPAg
Planvoll pisze: Znowu jeden, kto chce zarobić szybkie pieniądze! Może to jednak być ekscentryczny multimilioner, który chce wykupić te marnotrawne LV-y ze względów społecznych i przekazać je na instytucje charytatywne! Człowieku, ludzie są głupi, że dają się na to nabrać!
Jestem bez słów. Ludzie... Jestem po Waszej stronie! Czy jeszcze tego nie zrozumieliście? Co się z wami dzieje? Kiedy Wy musicie tracić swoje cenne czasu na sprzedaż ubezpieczenia szklanego starej babci, ponieważ musicie wykorzystać swój katalog produktów jako plan biznesowy dla premii, wy zajmujecie się raczej mną. Dziękuję!!!

Napisany przez Planvoll
MWPAg pisze: Jestem bezradny. Ludzie... Jestem po Waszej stronie! Czy jeszcze tego nie pojęliście? Co się z Wami dzieje? Podczas gdy musicie marnować swój cenny czas na sprzedawanie starszej kobiecie ubezpieczenia na szkło, bo musicie wykorzystać swój katalog ilościowy jako plan biznesowy dla premii, zajmujecie się mną. Dziękuję!!!!
Biedaku, teraz zabrakło Ci argumentów! A propos, ja nie sprzedaję ubezpieczeń na szkło. Głównie doradzam klientom w sprawach bAV, jeśli to coś Ci mówi!?

MWPAg pisze: Dokładnie na tym poziomie potwierdza się twój inteligentny wkład.
Na razie krótka odpowiedź! To rzeczywiście miało być żartem i tak też powinno być odebrane! Ale może twój intelekt nie pozwala ci na to? Nawiasem mówiąc, nie zwracałem się do ciebie w tym kontekście! Co do reszty twojej wypowiedzi, na pewno się do niej wkrótce odniosę.

Napisany przez Leipziger
Kiedy patrzę na adresy firm, w których powinienem sprzedać moje ubezpieczenie na życie i gdzie rzekomo miałbym otrzymać więcej niż podwójnie, mam swoje wątpliwości.

Napisany przez MWPAg
Leipziger pisze: Gdy patrzę na adresy firm, gdzie domniemane otrzymam ponad podwójną kwotę za sprzedaż mojej polisy na życie, mam swoje wątpliwości.
Cześć Leipzigerze.... Czy powinieneś też.... Chciałem sprowokować i dokładnie uderzyć w rynek. Mamy niezliczone zapytania. Słyszałeś coś negatywnego o nas? Nie, na pewno nie. Tylko bełkot nudy interesariuszy, nic poza tym w tym forum. Dlaczego? Wyjaśnimy! Naszym celem jest bardziej ochrona klientów przed podejrzanymi transakcjami inwestycyjnymi, aby uniknąć szkód dla gospodarki. Niestety, niektórzy tutaj tego nie zrozumieli.

Napisany przez MWPAg
Planvoll pisze: O biedaku, teraz wyczerpały się wszystkie twoje argumenty! A propos, nie sprzedaję ubezpieczeń szklanych. Głównie doradzam klientom w sprawach BAV, jeśli to coś dla Ciebie oznacza!?
Cześć Planvoll, zaczyna się robić coraz bardziej merytorycznie. Dziękuję..... Osobiście uważam, że te formy inwestycji, w zależności od struktury dochodów pracownika, są również bardzo dobre, o ile w trakcie doradztwa omawiane są koszty związane z zrównoważonym rozwojem.

Napisany przez MWPAg
Mike Spezi pisze: Na początek krótka odpowiedź! To rzeczywiście powinno być traktowane jako zabawa! Ale być może twój intelekt nie pozwala ci na to? Nawiasem mówiąc, nie zwracałem się do ciebie! W sprawie reszty twojej gadaniny na pewno się wypowiem później.
Przyjmuję twoje przeprosiny!

@ mwpag Szanowny Panie Hansen (Mike Specjalista), Na początek chciałbym to wyjaśnić! Ktokolwiek pan Hansen by nie był? Nie jestem nim ja, a ten pan mi również nie jest znany! Gdyby pan czytał sumiennie, zrozumiałby pan nasze intencje i powstrzymałby się od niekompetentnych wypowiedzi. Mimo wszystkich starań, aby pozytywnie ocenić wartość państwa wpisu, nie znalazłem w nim niczego przekonującego. Zresztą zadawałem tylko proste pytanie, na które mogłeś łatwo odpowiedzieć. Niestety, nie udzieliłeś mi tej odpowiedzi. Rozumiem, że jako Robinson Crusoe na bezludnej wyspie można się poczuć osamotnionym z dala od prawdziwego świata i że jedyną możliwością kontaktu z szerokim światem są internet i jego fora, które umożliwiają wyrażenie uzasadnionej frustracji, ale proszę, rób to z większą obiektywnością, a nie z pouczeniami, jakie wyrzuca pan w licznych, częściowo bezsensownych uwagach na temat konkurencyjnych produktów na tym forum. Zgłębiając się w szczegóły, muszę cię teraz rozczarować! Czy twoja wiedza geograficzna i ekonomiczna jest tak uboga, że jeszcze do ciebie nie dotarło, iż wyspa Sylt nie ma zadatku na osamotnienie czy nawet odcięcie od świata. Biedaki! To miejsce łączy świat! Co to właściwie znaczy pouczać? Nowa choroba? Na pewno miałeś na myśli polemikę? Cóż, faktycznie skłaniam się do użycia swojego dowcipu słownego, gdy wpisy są zbyt puste treścią lub zbyt pozbawione zdrowego rozsądku. Ten, kto czuje się zagadkowany, powinien się nad tym zastanowić. po wnikliwych badaniach nad głównie negatywnym rozwojem wartości twojego ubezpieczenia na życie lub emerytalnego, twojej umowy oszczędnościowej lub nawet inwestycją w zupełnie nierentowne UPR (ubezpieczenie na wypadek nieszczęśliwego zdarzenia z zwrotem składek), To jest ogólna bzdura! Gdybyś faktycznie miał odrobinę ochoty, aby sumiennie przeczytać moje liczne wpisy, czy też te od Gerda, PI112, czy Planvoll i wielu innych, z różnymi opiniami na temat pytań, powinieneś zauważyć, że to właśnie my tu występujemy z obiektywnością! Ja na pewno nie wypowiadam bezsensownych uwag! Jeśli już, to przedstawiam fakty, które rzetelnie uzasadniam. Nie stoi też we mnie oskarżanie o sprzedaż czegokolwiek tutaj!! Frustracja?? Skąd czerpiesz te fantazje?? Czyż to nie twój własny antagonizm, który przebija się w twoich wypowiedziach, wskazując na wysoki stopień frustracji? Jak sam oceniasz swoje wypowiedzi? Przedsiębiorstwo o tak wielkim sukcesie, bogate w tradycje, nie musi tu przeprosić za reklamę! Prosimy o wyrozumiałość, że mamy tu do czynienia z reklamą. Ale w końcu musimy zwrócić na siebie uwagę, jakże inaczej, jeśli nie za pośrednictwem forów. / Mimo że kiedyś byłem pracownikiem branży ubezpieczeniowej z wydzielonymi największymi firmami ubezpieczeniowymi na europejskim rynku i tradycją rodzinnej działalności w tej branży, rozpoczętą w 1960 r. założeniem biura ubezpieczeniowego przez ojca, które aż do 2005 r. było własnością rodzinną i które może się poszczycić zrównoważoną przeszłością sukcesu sięgającą obecnie ponad 45 lat doświadczenia, uważam, że mogę sobie pozwolić na twierdzenie, iż co nieco znam rynek. Ach tak, terapeuto! W przeciwieństwie do ciebie, ja nie stałem się personalny!! Rozumie się samo przez się, że znam strukturę firmy Debeka. Jako kierownik okręgu jesteś pracownikiem ubezpieczenia społecznego i musisz uzasadniać część swoich stałych zarobków generowanych z produkcji, co przy twoim portfelu produktowym jest bardzo trudne. Faktycznie, w Debeka jest się pracownikiem ubezpieczenia społecznego. Czasem naprawdę mnie to irytuje, że z mojej mizerniej pensji dbam o to, aby system ubezpieczeń emerytalnych mógł coś wypłacić! Nawiasem mówiąc, to jakość produktów ułatwia ich sprzedaż. Jeśli pracownicy muszą uzasadniać swoje stałe zarobki, czyli nie są w stanie wygenerować wystarczających prowizji, zwykle nie zostają już długo pracownikami! Osoba samozatrudniona w podobnej sytuacji, po prostu zbankrutowałaby. Mój ojciec zawsze mawiał: Są tylko trzy zawody, które są warte poświęcenia się temu tematowi w handlu ubezpieczeniami: 1: Dyrektor koncernu ubezpieczeniowego 2: Generalny agent 3: niezależny makler. Cóż, gdybyś tylko posłuchał swojego ojca!! To, co tutaj prezentujesz, niestety nie spełnia tych oczekiwań. Ale aby wrzucić coś pozytywnego! Życzę ci pomimo wszystko dużego powodzenia w realizacji twoich INTENCJIEN. pozdrowienia mike

Napisany przez Gerd
Auweia. To, co jest wypisywane przez drogich MWPAg, przekracza wszelkie granice. Nie tylko nie panuje nad pisownią i gramatyką, ale także nie zna się na niemieckim prawie. Kiedy na oficjalnej stronie internetowej widnieje Ag, oznacza to spółkę akcyjną, a nie Arbeitsgemeinschaft (grupę roboczą). Ta to ARGE. Ponadto nie zna własnego adresu. Warto zajrzeć na stronę internetową. Nie chcę tu sugerować żadnego celu czy ukrywania adresów. Jeśli adres jest rzeczywiście poprawny, to zarejestrowane są tutaj dwie firmy: SECURANZ CONSULTING GMBH i Pass Finanzdienstleistungs GmbH. Ta druga to firma holenderska zajmująca się sprzedażą motorówek. Teraz już nic nie rozumiem. Pomóżcie mi Best Live Select AG i Cashselect, dwie firmy z tymi samymi osobami w zarządzie. Obie firmy mają tę samą stronę internetową. Dlaczego więc dwie firmy? Ten, kto się zna, ma teraz swój własny pogląd. Strategia polega na odkupywaniu od klientów ubezpieczeń, aby potem móc im sprzedać jakieś podejrzane produkty finansowe. Nazywa się to doradztwem. Oświadczenie Best Live Select AG Nawet jeśli dla klienta został opracowany najlepszy plan, to w obecnym czasie trudno jest pozyskiwać nowe klienty. Dlatego zostało opracowane innowacyjne rozwiązanie dystrybucyjne z cashselect, które otwiera przed każdym doradcą drzwi do dodatkowych nowych klientów. Dla pośredników i usługodawców finansowych, którzy chcą bardziej skupić się na doradztwie i mniej na pozyskiwaniu nowych klientów, stworzyliśmy z cashselect możliwość zwiększenia atrakcyjności nowych klientów także wśród obecnych klientów. Ponadto, z cashselect Państwa praca dystrybucyjna staje się konkurencyjna, dzięki czemu zapobiegnie to wcześniejszym rezygnacjom. United Circle Managemant należy do portfela produktów Best Life Select AG Martin Schütz jestem przewodniczącym zarządu United Circle Management AG. Klasyczny model dystrybucyjny Bez słów.

Metoda polega na wykupieniu od klienta jego polis ubezpieczeniowych, aby następnie móc sprzedać im jakieś podejrzane produkty finansowe. To się nazywa doradztwem. Nie, Gerdzie, to się nazywa oszustwem!

Napisany przez pmk
jeszcze kilka tez na temat Rynek wtórny moje: często krytykowana nieprzejrzystość produktu ubezpieczenia typu KLV kontynuuje się na zawodowym rynku wtórnym. (Nie)Sprzedający polisy z reguły są wypłacani nie więcej niż wartością wykupu. Potencjalny nabywca często nie otrzymuje rzetelnych danych liczbowych, lecz zostaje wprowadzony w błąd przez nierealną początkową prognozę ubezpieczyciela dotyczącą wartości wykupu. Widziałem już oferty obiecujące jeszcze wyższą wartość wykupu. Czarne owce z modelami ratalnymi i innymi wątpliwymi praktykami doprowadziły ostatecznie do upadku większej części rynku wtórnego. Ponad połowa wszystkich umów KLV jest rozwiązywana przedwcześnie. Ubezpieczyciele oszczędzają tym samym miliardy na zatrzymywanych świadczeniach, nawet jeśli skarżą się na ten stan rzeczy. jednak nie wyciągam z tego wniosku, że rynek wtórny jako taki nie mógłby działać. Raczej opowiadam się za powstaniem prywatnego rynku wtórnego, z którego zarówno kupujący, jak i sprzedający mogliby skorzystać. Jednakże istnieją dwie istotne warunki konieczne: przejrzystość i pewność prawna. Przejrzystość można stworzyć np. przy użyciu odpowiedniego oprogramowania kalkulacyjnego takiego jak - przepraszam, teraz następuje lekka reklama - KLV-Check. Do przeprowadzenia sprzedaży uznałbym istnienie wzorców umów i list kontrolnych za pomocne. Wcześniej już zasugerowałem to w finanztest. Tylko w tajemnicy zastanawiam się jednak, czy na funkcjonującym rynku wtórnym niektóre ubezpieczyciele nie ległyby w gruzach, gdyby nie mogli zaspokoić połowy swoich klientów niską wartością wykupu. Pozdrowienia, pmk

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata