Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Decyzja o wyborze taniego czy dobrego banku.

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry na forum, Muszę przyznać, że nie zajmuję się finansami na co dzień, dlatego czuję się trochę przytłoczony, gdy przychodzi do wyboru „właściwego” banku. Byłem tradycyjnym klientem banku typu Sparkasse i nadal płacę stary rodzaj opłat za prowadzenie konta. Oferty internetowe są kuszące, ale zawsze mam wrażenie, że musi się za nimi kryć jakiś haczyk. Czy naprawdę warto korzystać z nowych rozwiązań, takich jak darmowe konta osobiste, czy jednak lepiej trzymać się starego banku, nawet jeśli oznacza to konieczność płacenia opłat? Pomocy!!!

Napisany przez ProperSoul
Cześć również Tobie Zaczynam od tego: Czy usługa, którą oferuje Ci Sparkasse, jest warta opłat za prowadzenie konta? Czy korzystasz z innych usług grupy Sparkassen, takich jak ubezpieczenia czy coś podobnego? Jak ogólnie zadowolony/a jesteś z swojego banku Sparkasse? Czy koniecznie potrzebujesz osobistego doradcy w oddziale banku lub w ogóle oddziałów? Czy masz już doświadczenie z bankowością internetową?Musisz być świadomy/a jednej rzeczy: W większości banków internetowych jesteś po prostu nazwą z numerem, nie ma osobistego kontaktu, i najprawdopodobniej będziesz mieć zmieniających się doradców telefonicznych. Przelewy zazwyczaj realizowane są także wyłącznie telefonicznie lub za pośrednictwem bankowości internetowej.Głównie mam na myśli konto DKB Cash, ale wiele z tych rzeczy można również przenieść na konta innych banków internetowych.To konto nie generuje opłat za prowadzenie konta. Również brak opłat za bankowość internetową i telefoniczną. Karta VISA, z której można bezpłatnie wypłacać gotówkę na wszystkich bankomatach z oznaczeniem VISA na całym świecie (osobiście przetestowane we Włoszech, Kanadzie, Szwajcarii, USA i oczywiście w Niemczech), jest również bezpłatna, podobnie jak karta EC. Znając tabelę opłat, można faktycznie korzystać z konta DKB Cash całkowicie za darmo. Gotówkę można wypłacać kartą kredytową, a jeśli chcesz płacić bezgotówkowo, używasz karty EC. Jeśli używasz konta VISA jako zamiennik rachunku oszczędnościowego, dostaniesz obecnie całkiem pokaźne 1,65% oprocentowania.Na koniec tylko jedno: dotychczas nie żałuję podjęcia decyzji o odejściu od Sparkasse. Jednak przed podjęciem decyzji dokładnie przemyślałem/a moje osobiste wymagania/potrzeby wobec mojego banku i dopiero potem podjąłem/am decyzję, i to samo radzę Tobie.Pozdrowieniapropersoul

Napisany przez Doso
Przeniesienie wszystkich obciążeń trwa jeden, być może dwa wieczory. Można również równocześnie prowadzić oba konta. W jakiś sposób po zmianie odczuwam tę samą lub nawet lepszą jakość usług, nie płacąc już żadnych opłat. Nigdy nie żałowałem mojej decyzji o zmianie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata