Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Bezpieczeństwo trzech cyfr na odwrocie karty kredytowej.

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry, kiedy ostatnio chciałem zrobić zakupy przez internet, planowałem zapłacić kartą kredytową. Sprzedawca również poinformował mnie, że dla własnego bezpieczeństwa mogę lub nawet muszę podać numery kontrolne z tyłu karty. Jednak tak naprawdę nie rozumiem, dlaczego cała ta operacja ma być bezpieczniejsza. Jeśli ktoś ma dostęp do numeru mojej karty kredytowej, to oczywiście również ma te tzw. numery kontrolne. W czym zatem ma to być bezpieczne?

Re: Bezpieczeństwo trzech cyfr na odwrocie karty kredytowej.

Napisany przez Doso
Numer karty kredytowej jest przechowywany przy każdej transakcji i jest również widoczny podczas płatności bezużytecznikowych (urządzenia Ritsch-Ratsch). Jednakże cyfra kontrolna nie jest nigdzie przechowywana podczas tych transakcji. Dzięki temu wiele możliwości nadużyć zostaje wyeliminowanych, co sprawia, że jest to bardziej bezpieczne. Oczywiście, ta cyfra kontrolna to nie jest odpowiedź na wszystkie problemy. Jak słusznie zauważyłeś, jeśli karta zostanie skradziona lub cyfra kontrolna zostanie zapisana, nadal istnieje możliwość nadużycia. Koszty tych zapytań są niskie, ale zysk bezpieczeństwa jest znaczący - dlatego sprzedawcy internetowi chętnie to stosują.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata