Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Zmiana ustawowego ubezpieczenia zdrowotnego w trakcie terapii

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Od kilku lat jestem ubezpieczony w Pronova BKK. Ogólnie jestem zadowolony z usług. Moja żona i dzieci są jednak ubezpieczone w DAK. Oczywiście wolałbym być z nimi w jednej kase z tych względów. Obecnie trwa terapia opłacana przez Pronova. Będzie trwać jeszcze kilka miesięcy. Czy Pronova będzie dalej pokrywała koszty terapii, jeśli zdecydowałbym się teraz zmienić ubezpieczenie, czy musiałbym złożyć nowy wniosek o terapię w DAK? Pozdrawiam, Andrej

Napisany przez MsHardy
Myślę, że odpowiedź na Twoje pytanie otrzymałbyś najszybciej, gdybyś zadzwonił do nowego ubezpieczenia zdrowotnego i zadał pytanie bezpośrednio. Również warto to zrobić szybko. Oni na pewno najlepiej się orientują! Powodzenia!

Napisany przez sina84
Cześć, zmiana ubezpieczenia zdrowotnego w trakcie terapii nie stanowi problemu. Jeśli po prostu poinformujesz nowe ubezpieczenie, dak, i Twój terapeuta poinformuje dak, ile sesji jeszcze pozostało otwartych oraz jakiego odbioru potrzebny jest dokument z poprzedniego ubezpieczenia. Wtedy dak poprosi o sprawdzenie w biurze rozliczeń, ile sesji faktycznie zostało rozliczonych, a następnie otrzymasz zazwyczaj bez problemu pisemne potwierdzenie pokrycia kosztów za pozostałe sesje... Pozdrowienia, Sina

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata