Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Spłata dodatkowa kredytu czy lokata?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Kochani. Moi rodzice chcą mi w najbliższym czasie podarować 20 000 euro z myślą o moim przyszłym spadku. Ponieważ pięć lat temu kupiłem Dom, mogę oczywiście wykorzystać tę kwotę na dodatkową spłatę kredytu hipotecznego. Zastanawiam się jednak, czy nie byłoby korzystniejsze zainwestować tę kwotę w sposób zyskowny. Co ostatecznie będzie bardziej korzystne dla moich finansów? Jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie i chętnie poznałbym jak najbardziej wiarygodne zdanie. Więc: spłacać czy oszczędzać??? Pozdrowienia, Füchschen

Re: Spłata dodatkowa kredytu czy lokata?

Napisany przez MThiemann
Cześć Lisiczko, ponieważ obecnie nie otrzymujesz żadnych dodatkowych odsetek za lokatę, niż te, które płacisz za finansowanie swojego domu, bardziej sensowne jest - zwłaszcza w przypadku nieruchomości zamieszkałej przez siebie - spłacenie tych długów, jeśli już zgodziłeś się na dodatkową spłatę w umowie kredytowej. Z poważaniem M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata