Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Obsługa wniosku o kartę kredytową w banku internetowym.

Napisany przez ADMCI4
Widziałem, że w bankach internetowych można częściowo ubiegać się o bezpłatne karty kredytowe. Chciałbym dokładniej przyjrzeć się kilku ofertom, a następnie ewentualnie złożyć wniosek o taką kartę kredytową. Ale jak mogę sobie wyobrazić składanie wniosku o kartę kredytową przez internet? Czy nie jest potrzebny mój osobisty podpis? Bank na pewno nie wyśle mi karty kredytowej, jeśli nie może zweryfikować mojej tożsamości. Więc jak to działa? Pozdrawiam, Kameltreiber

Napisany przez ProperSoul
Cześć, to prawda, że wymagana jest podpis. Dlatego istnieje procedura PostIdent. Ogólnie proces wygląda tak: wypełniasz swoje zgłoszenie na komputerze i następnie drukujesz je. Lub drukujesz zgłoszenie i je wypełniasz. Jedną ze stron wniosku jest formularz procedury PostIdent. Bierzesz wszystkie dokumenty oraz dowód osobisty do placówki pocztowej, gdzie na podstawie formularza PostIdent oraz twojego dowodu osobistego zostanie potwierdzona twoja tożsamość. Następnie wniosek zostaje przesłany do banku, który z kolei sprawdzi, czy otrzymasz konto oszczędnościowe lub kartę kredytową, a jeśli otrzymasz, w ciągu około 2 tygodni otrzymasz karty i PIN-y w oddzielnych listach. Ze względów bezpieczeństwa. Powinieneś zwrócić uwagę, że większość, jeśli nie wszystkie, darmowe karty kredytowe są związane z kontem oszczędnościowym. Tak jest na przykład w przypadku konta DKB Cash. Mam nadzieję, że mogłem pomóc. Pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio
ProperSoul pisze: Powinieneś zdać sobie sprawę, że większość, jeśli nie wszystkie darmowe karty kredytowe jest dostępna z powiązanym kontem bieżącym. Na przykład konto DKB Cash.
To nie jest prawda... istnieje wiele darmowych kart kredytowych bez konta bieżącego. Nawet twoje DKB Bank oferuje obecnie wiele darmowych kart kredytowych bez konieczności posiadania konta bieżącego

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata