Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie kredytowe prywatne ???

Napisany przez torstenv
Cześć, Jestem winny znajomemu 6500 €, które chciałbym spłacać w ratach. Jednak chciałby on dostać poręczenie. Czy istnieje rodzaj ubezpieczenia poręczenia lub czy ktoś ma inny pomysł, jak wierzyciel mógłby otrzymać poręczenie? (moj bank nie chce pomóc...) Dziękuję za pomoc !! Pozdrawiam, Torsten

Napisany przez ins123
istnieją ubezpieczenia poręczeniowe. niemniej jednak nie dotyczą one pożyczek prywatnych. W razie potrzeby możesz zastąpić kaucję czynszową poręczeniem czynszowym. istnieją ubezpieczyciele oferujący poręczenie kaucji czynszowej. Przekazujesz to swojemu wynajmującemu i otrzymujesz w zamian wypłatę kaucji. Jednakże również tutaj obowiązuje weryfikacja płynności finansowej. Musisz mieć stały dochód. Pozdrowienia,

Napisany przez Jakob Cyll
Oczywiście, mam pomysł. Poręczenie to nic innego jak jednostronnie zobowiązująca umowa. Każda osoba może poręczyć za twoje zobowiązania wobec wierzyciela. Bardzo proste - musisz tylko znaleźć kogoś, kto się na to zgodzi. Zazwyczaj w takich sytuacjach zwraca się do członków rodziny, z którymi istnieje pewne zaufanie. Z banku można otrzymać poręczenie bankowe bez problemu, jeśli można je zabezpieczyć jakąś gwarancją, a do wyboru jest wiele opcji: - ubezpieczenie emerytalne lub na życie - papiery wartościowe - nieruchomości - pojazdy samochodowe Warto jednak zauważyć, że jest to obejście, ponieważ można również zastawić bezpośrednio swoje zabezpieczenia wierzycielowi. Mam nadzieję, że pomogłem. Ponieważ prawie każdy ma jakieś zabezpieczenie, które może zaoferować.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata