Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Rozważna inwestycja w akcje lub fundusze akcyjne.

Napisany przez piotr
Cześć. Obecnie kursy na giełdzie znów mocno spadły i zastanawiam się, czy nie powinienem zainwestować około 5000 euro. Myślę, że kursy wkrótce znów wzrosną, gdy sytuacja w Grecji się uspokoi. Nie jestem jednak pewien, czy lepiej zainwestować w konkretne akcje czy w fundusz akcji. Chciałbym się tutaj dowiedzieć, zanim zlecę zlecenie bankowi. Trochę im nie ufam. Co mi mogą poradzić?

Napisany przez Grundgesetz
Ważne jest, aby najpierw ustalić ogólne kwestie, takie jak pozyskane dotychczas doświadczenie. Te informacje będą niezwykle pomocne podczas podejmowania decyzji. Pozdrawiam

Napisany przez EuroPaule
Cześć, nie wiem, jak dużo te 5000 euro mają dla Ciebie znaczenia osobistego, jeśli chodzi o inwestycję kapitału, to jest to kwota mała. Możesz nimi spekulować, ale kwota jest za mała, aby inwestować w poszczególne akcje. Po prostu nie można się wystarczająco rozproszyć, więc niesie się zwiększone ryzyko. Pozostaje więc tylko fundusz. Tutaj możesz rozproszyć swoje środki nawet za pomocą najmniejszych kwot. Funduszy nie kupuj w swoim banku. Oni mówią same bzdury. Sam dowiedz się, potem poszukaj w Google fundusz z dyskontem i kup bez prowizji u jednego z tych dostawców Jeszcze jeden impuls do myślenia: Jeśli Grecja nie była końcem problemów i mają być jeszcze większe, warto rozważyć, aby nie inwestować całej kwoty od razu. Na przykład, zawrzyj plan oszczędnościowy na 500,- miesięcznie i po 10 miesiącach zatrzymaj. W ten sposób kupisz taniej przy spadkach cen. Pozdrowienia, Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata