Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Zwroty polecenia zapłaty pomimo kontaktu z doradcą klienta Sparkasse.

Napisany przez ADMCI4
Cześć. W tym miesiącu zakupiłem moje konto osobiste w banku Sparkasse. Ponieważ sytuacja finansowa tego miesiąca jest nieco napięta, nie było wystarczających środków na koncie, co skutkowało odrzuceniem niektórych płatności. Wiedziałem, że te kwoty zostaną obciążone ponownie, dlatego poprosiłem doradcę klienta drogą mailową o zgodę na realizację wpływających płatności. Niestety nie otrzymałem żadnej reakcji, a zamiast tego te same płatności zostały ponownie odrzucone. Teraz wiąże się to z dodatkowymi kosztami w wysokości 30 euro. Czy bank Sparkasse może tak wielokrotnie odrzucać płatności, skoro prosiłem o ich realizację? Kilka dni później środki na koncie jednak się pojawiły... Greeny Niemcy MŚ 2010

Re: Zwroty polecenia zapłaty pomimo kontaktu z doradcą klienta Sparkasse.

Napisany przez 2Escorpio
Oczywiście... Ty lub właściciel konta musi podpisać oświadczenie o bezpieczeństwie transakcji, aby upewnić się, że w dniu obciążenia na koncie jest wystarczające pokrycie. Powinieneś skontaktować się z doradcą klienta i skoordynować kredyt odnawialny z nimi. Ps.: Odradzałbym również pobieranie przelewów, jeśli klient napisze do mnie e-mail... telefon, gdzie można zapytać, kiedy wpłyną środki... jak klient planuje dalsze postępowanie... to chyba minimum, czego można oczekiwać... jeśli chodzi o kredyt odnawialny / kredyt, który nie był wnioskowany.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata