Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy wydarzenia na giełdzie są przewidywalne?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Wraz ze wspaniałą pogodą pojawił się u mnie pomysł, aby zainwestować wartość oszczędności, które otrzymam w przyszłym miesiącu z mojego oszczędnościowego kontraktu, w dobrze prosperujące akcje. Obecny nastrój na giełdach nie jest zbyt zachęcający. Ale właśnie dlatego pomyślałem, że teraz jest dobry moment na zakup, ponieważ ceny akcji przecież muszą kiedyś ponownie wzrosnąć. Na forum na pewno ktoś zna się na wydarzeniach na giełdzie na tyle dobrze, żeby powiedzieć mi, czy to jest właściwa decyzja, czy robię coś źle. Pozdrowienia, Blaumeise

Napisany przez Graufell
Tak, Blaumeise, to zdecydowanie pomysł dla pogody. Inwestowanie bezpośrednio w akcje powinno być rozważane tylko wtedy, gdy a) posiada się obszerne informacje na ich temat oraz b) w przypadku potrzeby jest się w stanie przez dłuższy czas zrezygnować z zainwestowanego kapitału. Ceny akcji mogą iść zarówno w górę, jak i w dół. Następny kryzys już się zaczął. Popatrz tylko na Hiszpanię. Poza tym, gdy ceny akcji spadają, zajmuje to pewien czas, zanim wrócą do swojego poprzedniego poziomu. Warto również zawsze dywersyfikować swoje inwestycje, nie tylko inwestować w jedną klasę aktywów (akcje). A co powiesz na początek na fundusz inwestycyjny? Zakładam, że jesteś początkującym inwestorem w akcje...itp.

Napisany przez EuroPaule
Blaumeise pisze: Ze względu na ładną pogodę wpadł mi pomysł zainwestowania wartości umowy oszczędnościowej, którą otrzymam w przyszłym miesiącu, w dobrze prosperujące akcje.
Cześć, O co dokładnie chodzi Ci z "dobrze prosperującymi" akcjami? Te, które w przeszłości już dobrze się sprawdzały? A może masz własne uzasadnienie, dlaczego pewne akcje mają szansę lepiej prosperować niż inne w przyszłości? Cytat Blaumeise Aktualnie nastroje na giełdach na pewno nie są specjalnie motywujące. Ale właśnie dlatego pomyślałem, że teraz może być korzystny moment, żeby kupować, ponieważ kursy przecież w końcu muszą wzrosnąć. Ogólnie rzecz biorąc, zasada kupowania tanio i sprzedawania drożej jest słuszna. Jednak obecnie nikt nie jest w stanie precyzyjnie stwierdzić, czy akcje są teraz tanie czy drogie. Jeśli spojrzymy na ostatnie 10 lat na Dax, obecnie jest on raczej gdzieś na pustyni. Ale oczywiście możliwe, że 7-go mogliśmy zobaczyć zmianę trendu i Dax będzie teraz przez wiele lat rosł aż do 20 000. To, że aktualnie nikt w to nie wierzy, tak naprawdę jest dobrym znakiem. Jednakże nadal panuje wiele strachu i niepewności na rynkach. Jeśli państwa UE już nie będą w centrum uwagi, to pozostaje zobaczyć, co długi Wielkiej Brytanii, USA i Japonii przyniosą nam jako niespodzianki. A w USA wciąż tyka bomba zegarowa dotycząca nieruchomości komercyjnych, której niewielu zwraca uwagę. Istnieje wiele powodów do dalszego spadku kursów. Osobiście rozważyłbym zainwestowanie przeznaczonej na akcje części mojego portfela inwestycyjnego w ciągu następnych 12 miesięcy (jako plan oszczędnościowy) w odpowiednie fundusze. To ogranicza ryzyko. A unikanie ryzyka jest o wiele ważniejsze niż zdobywanie największych zysków!! Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Butscher
niestety, można tylko szacować prawdopodobieństwa. Jeśli minimalizujesz koszty handlowe, tak jak pokazuje www.online-broker-vergleiche.de, to masz dwa efekty: z jednej strony możesz zawierać transakcje na niższe kwoty, z drugiej strony, przy większych kwotach zyski będą większe, ponieważ koszty są niskie. Nazwa to: Online-Broker

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata