Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Dodatkowa płatność opłacalna

Napisany przez spike
Cześć Wszystkim, mam do was pytanie odnośnie dodatkowej wpłaty. Oto o co chodzi. Obecnie mamy jeszcze kredyt w wysokości około 65 000 na nasz Dom. Nasza obecna ustawa oprocentowania wynosi jeszcze 5 lat z 4,38%. Mamy teraz 5000 euro, które chcielibyśmy przeznaczyć na dodatkową wpłatę. Ale mamy również około 5000 euro do spłaty za finansowanie samochodu. Teraz zadajemy sobie pytanie, co dla nas jest bardziej ekonomiczne? Czy spłacić samochód w całości czy zrobić 5000 dodatkowej wpłaty na Dom?? Dzięki za Waszą pomoc. Pozdrowienia

Napisany przez Amila86
Cześć Spike, myślę, że powinieneś całkowicie spłacić kredyt samochodowy, ponieważ w ten sposób masz mniejsze obciążenie miesięczne, a oprocentowanie kredytu samochodowego jest pewnie wyższe, prawda? Zwłaszcza jeśli chodzi o małe kredyty bankowe. Zalecam spłatę samochodu, wtedy będzie już wasz, a jak wspomniałem, będziesz miał jeden obciążenie mniej. Możecie nadal odkładać pieniądze do momentu wygaśnięcia umowy kredytowej za 5 lat, a następnie spłacić część długu. Ale myślę, że lepiej spłacić 5000 € i mieć samochód bez długu, niż poczynić dodatkową nadpłatę. Taka jest moja propozycja.....

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Spike, Zawsze należy spłacać droższy kredyt, przynajmniej w tym przypadku, gdy kredyt samochodowy stoi wobec kredytu hipotecznego! Kwestia ustalania stałej stopy procentowej tutaj się nie pojawia, ponieważ kredyt samochodowy zostanie spłacony wcześniej, więc - jeśli oprocentowanie tego jest wyższe - należy spłacić pieniądze. Jeśli podpisali Państwo elastyczną, zgodną z duchem czasu umowę finansową, to mają Państwo opcje zmiany wysokości spłat, więc mogliby Państwo zwiększyć wysokość spłat o kwotę, którą zaoszczędzą, nie płacąc już raty kredytu samochodowego. Jeśli nie mają Państwo takiej opcji, to po prostu zapytałbym po prostu bezpośrednio w banku, czy mogliby Pa Państwu tę możliwość udzielić. Niektóre banki potrzebują płynności, więc świeże kapitał byłby dla nich dobrą rzeczą!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata