Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Sukces w handlu akcjami na giełdzie

Napisany przez ADMCI4
Trochę nie rozumiem wiedzy o aktywnościach i zasadach na giełdzie. Rozumiem, że po wybuchu obecny kryzys finansowy w Grecji giełdowe kursy spadają. Ale dlaczego dokładnie się tak dzieje i jak mimo to można odnieść sukces w handlu akcjami, gdy jest się wtajemniczonym w świat giełdowy, tego niestety w ogóle nie rozumiem. Ponieważ jednak zawsze to mnie interesuje i przyciąga, chciałbym zdobyć pewną wiedzę w tym zakresie. Kto mógłby mi w skrócie wyjaśnić, jak należy rozumieć te zależności?

Napisany przez EuroPaule
Cześć Arne, chociaż zawsze mówi się o prawach lub zasadach na giełdach, to ostatecznie ich nie ma. Co najmniej zazwyczaj nikt się do nich nie stosuje ;-). giełda istnieje dzięki temu, że zawsze istnieją dwie opinie (kupujący i sprzedający). I obie strony są przekonane, że znają przepisy giełdowe. Co najmniej jedna strona zawsze przegrywa. W rzeczywistości rynki zazwyczaj są kształtowane przez emocje. Chciwość albo strach. Dlatego są nieprzewidywalne. Aby rozpocząć tę dyskusję, polecam film Wall Street (pierwsza część). Pozdrawiam, Paule

Napisany przez Spekulatius
EuroPaule, rzadko czytam tak trafny komentarz. Dziękuję!

Napisany przez Butscher
Ja, brak wiedzy na temat psychologii lub brak panowania nad tą dziedziną prowadzi ostatecznie do straty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata